Перегляд одного допису
Старий 05.10.2010, 19:18   #1329
Zinge
Активіст

Дописи: 222

Типово

Росія 2 або НТВ Плюс ?

Порівняльний аналіз

-

Як вже відомо більшості шанувальників англійського футболу в СНД, права на показ трансляцій матчів Прем'єр-ліги перекочували з супутникового телебачення НТВ Плюс на загальнодоступний канал Росія 2. Чи добре це? Взагалі кажучи, багато хто скептично відносився до таких змін і ваша покірна слуга - не виключення. Що ж, спробуємо об'єктивно поглянути на ситуацію і провести порівняльний аналіз двох телекомпаній.

1. Експерти і коментатори.

Тут думаю, все ясно. На Плюсі працюють кращі фахівці з англійського футболу в Росії - Юрій Розанов, Олександр Елагин, Денис Казанський, Артем Шмельков і Дмитро Дерунец. На загальнодоступному каналі можна назвати лише одного, да і то з великою натяжкою - Володимир Стогнієнко. Чому з натяжкою? Поясню. Начебто одиничний випадок, але при цьому дуже показовий.

Одного дня, тихим літнім вечором, слухав ефір Стогнієнко на Радіо Спорт. Було це якраз після минулого Емірейтс Капа. Флюїдом спілкування між ведучими і слухачами на цій радіостанції служать СМС-сообщения. Я не відмовився від такої можливості і в своїй смске задало Владіміру просте питання - що він думає про перспективи Джека Уїлшира в Арсеналі і збірній Англії. Відповідь, якщо чесно, уразила - "Перший Раз чую про цього футболіста". Так, забавно. Вся англійська футбольна громадськість найактивнішим чином обговорює гру молодого арсенального вундеркінда, а він "перший раз чує про такого футболіста". У наступному повідомленні я зразково це і написав. Відповідь знову здивувала - "А чому я повинен про нього знати? А Ви знаєте, хто такий Альбертацци?". Ну взагалі-то це Ви, дорогий Володимир, фахівець, а не я. Чому я повинен про нього знати? Тим більше, судячи по прізвищу, він з Серії А. А Ви, начеб як, збиралися АПЛ коментувати.

Віддам перевагу нтвшникам - 1-0.

2. Кількість прямих трансляцій.

На НТВ Плюс таких було сім в кожному турі. Росії 2 і Спорту 1 до цього точно далеко. Там і п'яти часто не набирається...

2-0.

3. Доступність.

Тут, зрозуміло, віддам перевагу ВГТРК. Спорт 1 коштує всього 10 рублів в місяць або щось біля того. А Росія 2 взагалі безкоштовна. Плюс дорожчий, причому в рази.

2-1.

4. Об'єм обговорень подій англійського футболу.

Здавалося б, в цьому пункті потрібне беззаговорочно віддати пальму першості ВГТРК. Все ж на Плюсі показують 5 або 6 чемпіонатів, а на Росії 2 і Спорті 1 всю увагу сконцентровано на Британському півострові. Проте, краще 15 хвилин слухати Дерунца, чим 3 години дивуватися з неуцтва Кузмака і йому подібних. Ось хокей він добре знає, не сперечаюся. У зв'язку з великим освітленням АПЛ, все ж не стану відводити у відрив роботу Плюса. Нічийний результат.

3-2.

5. Концентрація уваги на російських легіонерах.

Це теж важливий аспект. Пам'ятається, перед недавнім матчем Сандерленд - Арсенал один з "експертів" Росії довго розповідав про майбутнє видовище, а в кінці акцентований і голосно підсумував: "Андрій Аршавін в стартовому складі!". "Ну та, якщо б не він, ви б взагалі про Арсенал забули. Спасибі, Андрюшка..." - мелькає в голові злорадна думка, що супроводжується сумною усмішкою безнадійності. З іншого боку, можна зрозуміти ВГТРК. Все-таки переважна частина аудиторії цього каналу не є истиными цінителями АПЛ. Ось тому показ Англії на Росії і нагадує футбол для бидла..

На НТВ Плюс до цього відносяться поспокійніше. Отже, очко в скарбничку останніх.

4-2.

Таким чином, перемагає НТВ Плюс. І по-моєму, все-таки справедливо.
Zinge зараз поза форумом   Відповісти з цитуванням