Ув’язнена в Росії українка та кримська татарка Леніє Умерова, яку пів року тому затримали під час спроби провідати хворого батька в Криму, написала листа президенту Володимиру Зеленському.
Джерело: брат українки Азіз Умеров у Facebook
Пряма мова Леніє: "Шановний Володимире Олександровичу, вітаю Вас! Мене звати Умерова Леніє, я громадянка України та кримська татарка. Цього листа я пишу Вам як політична увʼязнена з Лефортівського СІЗО. На початку зими минулого року я намагалася проїхати до хворого батька в Крим, але при вʼїзді на територію РФ мене затримали бандитським чином. А через пів року, в травні, висунули надумані звинувачення в шпіонажі.
Сьогодні я хочу написати про найголовніше. Зараз наше суспільство переживає складні часи і бореться за свої права на розвиток та життя. І всі ми, громадяни України, кожен на своєму місці, мужньо відстоюємо найцінніше, що у нас є – нашу гідність та свободу. Фундамент, закладений попередніми поколіннями та закріплений на власному досвіді. Слова, які для кожного з нас стали на рівні базових потреб, які ми відстоюємо!
Дякую Вам, що як лідер суверенної демократичної країни на власному прикладі показуєте, що в слів "гідність" та "свобода" немає ціни!
З повагою, Умерова Л.Р.
P.S. І буде син, і буде мати, і будуть люди на землі!".
https://www.pravda.com.ua/news/2023/08/16/7415766/