Перегляд одного допису
Старий 02.02.2011, 17:27   #172
D-Misha
Передовик

Дописи: 3.851
Ukraine
Мій ресівер: х-810,Sat-Integral S-1228 HD
Типово

Вмієш рибу ловити - вмій висновки робити...
(Рибацькі байки, думки і розповіді....)

Хочу розповісти про випадок, що стався зі мною на одній з моїх численних рибалок. Одним прекрасним днем ми з другом вирішили взяти вудки, сісти в човен і відправитися на пошук плотви й ляща.

Сказано - зроблено. Встали біля очерету, розгорнули снасті, наживку приготували, закинули і стали чекати перших клювань. Довго чекати не довелося: у садок пішли перші плотвиці, слідом за ними невеликий лящ.

Раптом у мене клювання різко припинилося, хоча товариш продовжує методично тягати рибку з води. Спочатку я перекинув свою снасть трохи вбік, так як подумав, що риба відійшла. Змін ніяких. Кілька разів змінив насадку, результат той самий. І тоді вирішив наживити гачок величезним, товстим, білим хробаком, - просто поекспериментувати, а раптом десь поруч хижак.

Тільки закинув, і відразу пішло таке сильне, різке клювання, що мені не довелося навіть робити підсікання, риба сама пішла вниз. Подолавши невеликий опір, я дістав з води двокілограмову щуку. І після цього знову почалися покльовки плотви й ляща.

Так чому припинилося клювання? Справа в тому, що трохи нижче мого місця риболовлі розташований пологий спуск у яму, де, судячи з усього, і стояла щука, полюючи на рибку.

Після цього випадку, я зробив висновок: якщо під час риболовлі різко припиняються клювання, а у сидячого за пару метрів від вас рибалки, снасті й наживка якого не відрізняються від ваших, клює, то це означає, що або десь поруч вийшла на полювання хижа риба, або ваш гачок вже без наживки. Інших варіантів немає, тому що риба є навкруги, тільки треба знати, де і як її ловити.