У
Росії транслюватимуть телеканали країн СНД
У Кремлі обговорили питання єдиного інформаційного простору в СНД, повідомляє сайт президента Росії.
Дмитро Медведєв зазначив, що якийсь час назад "дав доручення підготувати пропозицію про умови розповсюдження на території Росії національних каналів відповідних держав ... Не в меншій мірі ми, звичайно, зацікавлені і в тому, щоб у цих державах здійснювалася трансляція наших каналів, адже в державах СНД живе і працює значна частка російськомовного населення. Думаю, що для них дуже важливо чути рідну мову, виховувати дітей не тільки на цінностях національної культури, культури відповідної держави, що, звичайно, обов'язково, але і сприймати цінності і традиції нашої російської культури.
За словами президента, в Кремлі відомо, "з якими труднощами часом стикаються російськомовні ЗМІ в ряді країн СНД. Це стосується і друкованих, і електронних ЗМІ ... Не буду від вас приховувати, ви й самі це добре знаєте, і представники засобів масової інформації про це знають, що я цю тему неодноразово піднімав у спілкуванні з нашими партнерами по СНД ". Від тих, що зібралися Медведєв чекав пропозицій щодо здійснення мовлення телеканалів країн СНД на території Росії.
Ігор Щеголєв, міністр зв'язку і масових комунікацій Росії, повідомив, що, з огляду на розміри країни, оптимальним буде розмістити канали країн співдружності на супутниковій платформі "НТВ-плюс". Микола Сенкевич, генеральний директор "Газпром-Медіа", сказав, що "потенційному новому абонентові не потрібно підписуватися на будь-які базові пакети, але при цьому у нього з'являється можливість підписуватися на ці пакети з великими знижками. Ми опрацювали цілу систему знижок. І тому все, що потрібно зараз для нашого потенційного майбутнього абонента, це установка "НТВ-Плюс" і контракт на той канал, який його цікавить. Коштуватиме це буде для кінцевого споживача символічні гроші ... 50 рублів на місяць ".
Джерело:
http://www.media-day.ru/