Перегляд одного допису
Старий 22.04.2011, 07:35   #256
D-Misha
Передовик

Дописи: 3.851
Ukraine
Мій ресівер: х-810,Sat-Integral S-1228 HD
Типово

Маскування на риболовлі.

Багато любителів спінінга тим відрізняються від більшості інших рибалок, що не намагаються приховати від риби факт своєї присутності на березі водойми. На користь цього наводяться два основних доводи. По-перше, при ловлі спінінгом риба знаходиться на досить великій відстані від рибалки, по-друге, хижа риба слабо реагує на небезпеку. Практика, однак, показує, що перший аргумент справедливий лише частково, а другий і зовсім не відповідає дійсності.
Років п'ятнадцять тому я вперше вирішив спробувати свої сили в лові жереха. На широкому плесі ці хижаки потужними сплесками постійно нагадували про своїх агресивних намірах. Здавалося, піймання жереха - справа кількох хвилин. Проте я робив кидок за кидком, міняв приманки, а результат залишався нульовим. Таким же він був і в інших спінінгістів.
Відчувши фізичну і моральну втому, я влаштувався в тіні вербового куща, але задрімати мені не дав гучний сплеск риби за якихось десять метрів. Майже машинально зробив кидок і ... ледве втримав ручку котушки. Незабаром великий жерех підстрибував на березі ...
http://rubalka-mr.at.ua/news/maskuva.../2010-07-08-25