Телеканал Наука 2.0 почав роботу в Україну і дав майстер-клас на Уралі
Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення включив російський телеканал «Наука 2.0» в перелік програм іноземних супутникових телеканалів, зміст яких відповідає вимогам Європейської конвенції про транскордонне телебачення, і ретрансляція яких не обмежується згідно з ч. 1 ст. 42 Закону України "Про телебачення і радіомовлення". Таким чином, канал зможе віщати на території країни без обмеження частки мовлення російською мовою.
Запуск каналу відбувся 2 квітня. Після першого ефіру з ініціативою включення в перелік дозволених для ретрансляції каналів виступила компанія ТОРСАТ - офіційний дистриб'ютор каналу Наука 2.0 в Україну. Здача документів та проходження всіх юридичних процедур зайняло рекордно короткий час. Вже через місяць після початку мовлення канал отримав офіційну "прописку".
Це великий успіх для каналу, адже деякі російські канали до цих не можуть отримати схвалення Нацради. "Специфіка законодавства в Україні така, що схвалення Нацради фактично означає те ж саме, що і отримання ліцензії на мовлення в Росії" - розповідає Володимир Масарнік, представник компанії ТОРСАТ. "Як правило, дуже часто Рада з питань телебачення і радіомовлення вказує операторам на наявність контенту, який не пройшов так звану" адаптацію "для України і виносить приписи та попередження. А офіційне схвалення Нацради означає, що будь-який кабельний оператор може спокійно працювати з каналом, якому дано "зелене світло".
Нагадаємо, що раніше, в 2010-му році таку ж процедуру пройшов телеканал "Моя Планета", в рекордні терміни отримав схвалення Нацради України з питань телебачення і радіомовлення.
Головний редактор телеканалу «Моя Планета» Микола табашніков виступив з майстер-класом для журналістів уральського регіону. Це сталося на 13-му щорічному з'їзді журналістів Південного Уралу.
З'їзд проходив в 100 км від Челябінська в пансіонаті, розташованому на березі мальовничого озера Тургояк, яке називають молодшим братом Байкалу, тому що вода в ньому вважається другою за чистоту в Росії після Байкалу. "Я представив докладно, що таке" Моя Планета ", канал вийшов в кабельні мережі Челябінська місяць тому і вже користується великою популярністю у глядачів. На знак подяки мені піднесли мисливський ніж, зроблений знаменитими на весь світ з розташованого в Челябінській області міста Златоуст" - розповідає Микола табашніков.
"А після майстер-класу журналістів відвезли на екскурсію на острів Віри на озері Тургояк, де кілька років тому знайдені унікальні мегалітичні пам'ятники епохи пізнього неоліту. Після відвідин таких красот ми прийняли рішення, що знімальна група Моїй Планети приїде знімати фільм про Челябінську область у вересні цього року ".