Перегляд одного допису
Старий 26.06.2011, 21:32   #67
funt3
Передовик

Дописи: 4.185

Типово

Засновник Opera йде з компанії

Засновник Opera і її колишній генеральний директор Йон фон Течнер наступного тижня йде з компанії, заявили в прес-службі розробника браузерів. Ларс Бойлсен, який став у минулому році генеральним директором продовжить керувати Opera. Після формального відходу з компанії Фон Течнер займе посаду стратегічного радника компанії.

В офіційній заяві компанії не вказуються причини, що спонукали главу Opera піти з компанії, проте за даними інтернет-видання TechCrunch, між фон Течнер та іншими акціонерами Opera виникли деякі суперечності.

"Стало очевидним, що Рада, команда менеджерів і особисто я, не поділяємо ті ж цінності і не маємо спільного погляду на розвиток Opera. Я відчував, що Рада і менеджмент більше зосереджені на мені, ніж на стадії розробки. Я зі свого боку завжди працював на майбутній розвиток компанії ", - пише Фон Течнер у внутрішньому листі співробітникам Opera, опублікованому на TechCrunch.

Йон Фон Течнер заснував Opera в 1995 році, коли приступив до розробки браузера на замовлення компанії Telenor. Зараз Opera стала альтернативним браузером, що суперничають з Internet Explorer, Firefox та іншими. У той же час, компанія використовує власний підхід для роботи мобільних версій браузера. Він полягає в застосуванні бекенд-серверів для кешування мобільного контенту і його прискореної доставки. Подібний підхід корисний для мобільних підключень на низьких швидкостях.
funt3 зараз поза форумом   Відповісти з цитуванням