|
Передовик
Вік: 57
Дописи: 539
|
Самсонов: "Крила" стали частинкою моєї душі "
Головною новиною останніх днів став перехід Олега Самсонова з "Крил Рад" в "Краснодар". Про причини цього рішення 23-річний футболіст, відомий за виступами за дубль "Зеніту" і нальчикський "Спартак", розповідає в ексклюзивному інтерв'ю.
- У принципі, рішення я прийняв за чотири тури до кінця першого кола, - каже Самсонов. - Чому? Незатишно почував себе за Олександра Федоровича Тарханова. Працювати стало некомфортно, зміни назрівали. При цьому в колективі ніяких проблем не було. Хлопці - молодці, справжні професіонали, і говорити про те, що погані результати викликані їх низьким рівнем гри, було некоректно. Але, на жаль, саме така позиція була в нашого головного тренера.
- Тобто ви хочете сказати, що у вас з Тарханова виник локальний конфлікт?
- Я б не назвав це конфліктом. Скоріше, мало місце непорозуміння між футболістами і тренерським штабом. Ми не знали, чого хоче від нас головний тренер, він, може, не розумів нас. Просто накипіло, і не виключаю, що саме тому відбулася і відставка Тарханова.
- Дивно. Ви мали постійне місце в основному складі, грали результативно і корисно, і ось з'ясовується, що все було далеко не безхмарно.
- Вважаю, що грав в "основі" заслужено. Повторюся, мене не влаштовувала тільки обстановка. Я хочу рости як футболіст, а не чути, що у мене не вистачає майстерності.
- З Олександром Федоровичем не було розмови на цю тему?
- Був. Один. Що відбувається, як, чому. Але мені здається, в такій ситуації треба вживати займенник "ми", а не "я". І думаю, кожен футболіст "Крил" підпишеться під моїми словами. Розумієте, це чисто футбольні справи, в яких все має вирішуватися всередині колективу. Як у сім'ї. А не так, як було при Тарханова. На мій погляд, саме тому у нас був відсутній результат. При цьому підкреслю: я дуже вдячний команді, місту та вболівальникам. "Крилья Совєтов" і Самара назавжди залишаться в моєму серці. Буду радий приїздити сюди, зустрічатися з хлопцями. Мені небайдужа доля "Крил". Щиро бажаю, щоб ця гарна команда, укомплектована відмінними футболістами, вибралася із ситуації. І всі можливості для цього у "Крильєв Совєтов" є. Може бути, саме з такою метою і були проведені недавні перестановки. У тому числі і мій догляд.
- Кажуть, ви прощалися з уболівальниками після матчу з нальчикським "Спартаком".
- Так. Якщо хтось зрозумів цей момент.
- Чому ж тоді інформація про ваш перехід з'явилася тільки зараз?
- За домовленістю з клубом я не міг озвучувати це рішення.
- Керівництво клубу "Крилья Совєтов", коментуючи ваш перехід, стверджує, що "Краснодар« скористався опцією в вашому контракті про можливість викупу за певну суму. Вірна інформація?
- Так.
- Ще говорилося, що вам були запропоновані кращі умови по особовому контрактом.
- І це правда. Але для мене головне - спортивна складова. Гроші грошима, але я хочу прогресувати. Разом зі своєю новою командою.
- "Краснодар" для вас - безперечне підвищення. Команда йде на дев'ятому місці і реально претендує на потрапляння до першої вісімки.
- Так. На мій вибір вплинув менталітет керівників і тренерів "Краснодара". Клуб хоче добитися високих результатів, рости і розвиватися. Командою керує відмінний тренер, який хотів бачити мене в складі. Муслін успішно трудився в "Локомотиві" і в "Хімках", домагається гарного результату і з "Краснодаром". Радий, що мені випала можливість попрацювати з таким висококласним фахівцем.
- У "Крилах Рад" ви постійно грали в основному складі, тут же все доведеться доводити наново, в конкурентній боротьбі з Татарчук і Міхеєвим.
- Ви ж мене знаєте - конкуренції я не боюся!
- Ви сказали, що рішення ухвалили відносно давно. Аналізували для себе гри "Краснодара" на фініші першого кола?
- Так, звичайно. Уявляю, в який футбол мені належить грати. Сподіваюся, на адаптацію піде трохи часу.
- На мій погляд, нинішньому "Краснодару" не вистачає якраз флангової гри. Команда акцентує увагу на контролі м'яча в середині поля, де господарюють Кульчий, Марсіу, Бекетов. Ви ж типовий крайній півзахисник. Чи немає в цьому проблеми?
- Ні. Так я грав рік тому. Зараз вузькоспеціалізованим фланговим гравцем себе не вважаю. І, напевно, тому сподобався "Краснодару". Муслін робить ставку на командну гру, і вписатися в неї, сподіваюся, мені не важко.
- З кимось із своїх нових партнерів знайомі?
- Так. Ми дружимо з Сашею Амісулашвілі, з яким грали в нальчикському "Спартаку". Знайомий з Дрінчіч, Анджелковіч. З спілкуванням у мене ніколи не було проблем! (Посміхається)
- Як проводите короткострокову відпустку? Мабуть, у справах і турботах?
- Це точно! Літаю туди-сюди. Зараз перебуваю в Самарі, вирішую різні питання. Скоро відправлюся в Краснодар. До Петербурга вдасться заглянути лише на день.
- Коли плануєте перевозити сім'ю?
- Напевно, через місяць, тому що скоро їдемо на збори.
- Будинки зрозуміли причини черговий зміни місць?
- Так, звичайно! Вирішувати повинен чоловік! (Сміється.)
- А ваш друг Віктор Файзулін що каже з цього приводу?
- Вітя теж мене підтримав!
- До речі, у вашому переході є ще один важливий плюс: 28 серпня "Краснодару" належить грати в Санкт-Петербурзі, тоді як "Крила" виїзний матч з "Зенітом" вже провели!
- Так, ви знаєте, я теж думав про це! З радістю прилечу до нашого міста ще раз! (Сміється.)
- І все-таки, з вашого дозволу, ще раз повернемося до "Крильям Совєтов". Перед очима досі стоїть ваш феноменальний гол, забитий у ворота казанського "Рубіна". Ви теж зберегли в пам'яті лише хороше?
- Безумовно. Ще раз повторю: я важко переношу відхід з Самари, ця команда стала частинкою моєї душі. Саме тут пройшли мої кращі на даний момент роки футбольної кар'єри. І я ніколи про це не забуду.
Востаннє редагував bilich: 30.06.2011 о 08:10.
|