АНАТОЛІЙ ТИМОЩУК: "ТІЛЬКИ ПЕРЕМОГА!"
Після закінчення вечірнього тренування збірної України на стадіоні « Металіст » у Харкові нам вдалося трохи поспілкуватися з півзахисником національної команди Анатолієм Тимощуком.
У збірної всього два дні на підготовку до майбутнього матчу. Це мало?
- Насправді, мало. Я б хотів більше, але це вже не від мене залежить. За цей час ми добре потренувалися, перебуваємо у відмінному настрої.
Видно, що у вас сьогодні відмінний настрій...
- Так! ( сміється ) У збірній воно завжди хороше і тому треба з цим же настроєм підійти і до завтрашнього матчу.
Шведов сьогодні встигли « розібрати»?
- Ні, ми тільки прилетіли, не було часу. Сьогодні ввечері, або завтра вранці буде розбір.
За виступами збірної Швеції стежиш?
-Не так давно ми з ними зустрічалися на Кіпрі, тому я знаю цю команду. В принципі, вона укомплектована непоганими виконавцями, багато хто грає за кордоном. Ні Ібрагімовича, але я думаю, від цього команда не стає слабкішим. Не можна порівнювати виступи людини за клуб і за збірну - це два різних гравця на практиці.
І з приводу Едмара. Як вважаєш, вписався він у колектив?
- Все нормально. Людини перший раз викликали в збірну, тим більше він натуралізований українець. Думаю, ще потрібен час на адаптацію. Якщо завтра буде грати, то йому допоможе харківський стадіон. Рідне поле - це дуже важливо для футболіста - додає більше впевненості. Я ніколи не переживаю щодо дебютів нових гравців, які приїжджають до збірної, а намагаюся всіляко підтримати і з цим не повинно бути жодних питань.
Який настрій на гру? Перемога?
- Звичайно! Тільки перемога!