|
Передовик
Вік: 30
Дописи: 3.083
смт.Верхнє Синьовидне
Мій ресівер: GLOBO 8300A
|
Голкіпер "Динамо" розповів про останні невдачі київського клубу.
Воротарі київського "Динамо" Олександр Шовковський і Максим Коваль провели зустріч з уболівальниками клубу.
Найбільше запитань від фанатів дісталося Шовковському, якому доводилося пояснювати, чому "Динамо" не змогло пробитися в Лігу чемпіонів.
- Чому команда другий сезон поспіль не може вийти в групу Ліги чемпіонів?
- От як можна однозначно відповісти на це питання? Ви вважаєте, команди "Аякс" і "Рубін" набагато слабкіше команди "Динамо"?
- Так, - хором відповів зал.
- Тоді я не знаю. Потрібно враховувати, що "Динамо" - команда хорошого рівня. Але у світі є багато таких же, або ще сильніших. І на певному етапі стан однієї може бути кращим за іншу.
Припустимо, я вважаю, нам дуже не пощастило, що першу гру з "Рубіном" ми грали вдома. Знаючи тактику Бердиєва, як він будує свою гру, це було однією з причин. Грай ми перший матч у Казані, суперникові довелося б йти вперед, відкриватися, була б зовсім інша концепція гри з боку обох команд.
Це деякі з моментів, але вони об'єктивні. Їх потрібно теж враховувати у відповіді на питання, чому команда не пройшла далі.
- Збірна України зможе перемогти на Євро-2012?
- Я знаю точно: "неможливе - можливо". Питання, на яке точно відповісти не можна. Є африканська приказка: "Якщо все павутиння сплести воєдино, цією ниткою можна обплутати лева".
Перемога збірної України на чемпіонаті Європи - питання не сьогоднішнього, і не завтрашнього дня. Це питання вчорашнього дня. Взяти ситуації, які відбуваються навколо українського футболу. Мені через травму не довелося брати участь у підготовці до матчів кваліфікації Кубка світу з Грецією, але я сидів біля екрана телевізора зі сльозами на очах. Тому що грати в Донецьку при напівпорожньому стадіоні, при обставинах, які виникли перед грою, було абсурдно.
Тому що підтримки не було ніякої, а без неї команда грати не зможе. Коли є заряд, енергія, емоції, які гравці живлять від атмосфери навколо футболу, це окрилює. Вважаю, я маю право на таку точку зору, враховуючи, скільки років вже в футболі. Сюди ж можу додати, що мені було неприємно чути наших коментаторів у матчі Україна - Швеція.
- Плече турбує?
- З кожним днем все краще і краще, я потроху приступаю до роботи. Не знаю, як воно надалі буде себе вести, але на сьогоднішній день, слава Богу, все нормально.
- Скільки воротарі втрачають у вазі під час матчу через нервове напруження?
- Наведу статистику. У нас є програма, яка вираховує скільки пробіг кожен з гравців під час матчу. У середньому цей показник у польового гравця - 10.000 метрів. А у Макса Коваля в останньому матчі вийшло 5,700, у мене трохи раніше було 5.500-5.600.
- Ви плануєте після завершення кар'єри стати тренером?
- Ви знаєте, планувати можна все що завгодно. Але коли ти граєш, повинен думати тільки про це, щоб робити все правильно. Якісь напрацювання я для себе проводжу, але замислюватися над тренерською кар'єрою буду тільки після завершення ігрової.
- Який матч за "Динамо" для вас найбільш пам'ятний?
- Взагалі-то, таких було досить багато. Перший в кар'єрі, перший у єврокубках. Мабуть, за напруженням дуже важкими були матч зі "Спартою" і гра в Києві з "Реалом", коли ми вийшли в півфінал Ліги чемпіонів.
- Щоб ви взяли з собою на безлюдний острів?
- Відповім банально - свою електронну записну книжку IPad. Головне, був би Інтернет, щоб качати книги і читати їх. І, звичайно ж, хотілося, щоб там була вся моя родина. А Макс, впевнений, взяв би з собою рукавички і м'яч.
Сам Максим Коваль спростував слова Шовковського на рахунок безлюдного острова і розповів про те, як провів у комі три тижні.