Кононов: "Відступати було нікуди"
Тренер Карпат прокоментував першу перемогу своєї команди в чемпіонаті.
- Ясно, що нам відступати було нікуди, ми й так себе загнали в самий низ турнірної таблиці. Тому настрій на перемогу був на найвищому рівні, а іноді він навіть зашкалював. Особливо ці емоції заважали під час завершальної стадії атаки. Хотілося нам забити гол вже на початку матчу, але не вдалося. А вже коли пропустили, тоді нарешті і змогли втілити в життя свою перевагу. Хочу сказати, що мені дуже сподобалася Заря. Якби не вилучення, невідомо, як би все склалося
- Що ви відчули після нереалізованого пенальті, виходи один на один, удару в поперечину і автогола?
- Я б не хотів про це говорити.
- Поясніть заміни ...
- У нас ніхто не випадав. Кожен, хто є в команді і грає в основі, допомагає команді. Крістобаль, наприклад, віддав гольову передачу на Лукаса, "заробив" червону картку. Знаєте, ми завжди поспішаємо бігти попереду паровоза. Дуже всім хочеться, щоб кожен забивав, віддавав гольові паси, якісно працював у відборі. Ми розуміємо вимоги наших фанатів. Але поки йде процес. Хотілося б, щоб він був не таким болючим. Ми вийдемо з положення, тому що у нас всі гравці гарні і я всіх буду захищати. Щодо замін - то Федецькій сам її попросив.
Трохи бволновалісь щодо його стегна. У Лукаса також була мікротравма. А Пачеко - він молодий хлопець і поступово набирає кондиції.
- Під кінець матчу у вас була тотальна перевага, але знову не могли забити. Через втому або хвилювання?
- Я б не сказав, що гравці втомилися. Ми досить легко грали. Функціонально хіба що Крістобаль втомився. Це була його перша гра, де він провів на полі 90 хвилин. А щодо нереалізації - то справа тут в психології. Коли не вдається забити, то кожен гравець хоче взяти ініціативу на себе, а виходить, що емоції переважають над мисленням. Хоча ми також розуміємо, що повинні краще працювати над завершенням атак на тренуваннях. Тому що в кожній грі ми маємо моменти, але не реалізовуємо їх.
Так, сьогодні ми виграли, але всяке могло бути, тому що Зоря дуже активно грала в контратаках.
- Вам не здалося, що Зоря дуже жорстко грала, особливо в першому таймі?
- Можливо, але й ми теж жорстко грали. Погода і поле дозволяли. Ось, скажімо, епізод, коли Федецькій сфолив. Я думав, що він також червону картку отримає.
- Хто буде виконувати пенальті в наступний раз?
- Побачимо, хто буде робити це на тренуваннях краще всього.