|
Передовик
Вік: 39
Дописи: 1.765
Рівненська обл.
Мій ресівер: ORTON 4050c
|
Андрій ЯРМОЛЕНКО: «М'яч полетів краще, ніж я припускав»
Динамівський нападник поділився враженнями від зустрічі з «Кривбасом» (1:0)
У поєдинку «Динамо» - «Кривбас» (1:0) Андрій Ярмоленко відзначився чудовим м'ячем, який приніс перемогу київській команді. Після гри динамівський нападник поділився враженнями від зустрічі і розповів про майбутній матч з «Літексом».
- Андрій, перемогу над «Кривбасом» намагалися добути «малою кров'ю», щоб зберегти сили перед матчем з «Літексом»?
- У нас немає такого поняття в, як «грати в півсили». Просто «Кривбас» добре виглядав, а ми не показали своєї гри, особливо в першому таймі, коли грали просто жахливо. Але після перерви, особливо після забитого м'яча, трохи розкріпачилися, та й «Кривбас» розкрився, тому стало легше. Те, що ми не змогли відзначитися більше, «заслуга» суперників. Втім, головне - перемога, а не рахунок, з яким ми її здобули.
- Пропустивши м'яч, криворіжці не здалися на милість переможцю?
- Так. Звичайно, у нас ще були моменти, які ми не реалізували, а й гості могли запросто зрівняти рахунок. У наше виправдання хочу сказати, що останнім часом ми граємо матчі кожні три дні, що дуже важко фізично. «Кривбас» же грає по одному двобою в тиждень, можливо, тому вони виглядали свіжіше.
- Виходить, для «Динамо» зараз на першому місці - результат?
- У футболі головне - рахунок на табло. Якщо будемо красиво грати, але не домагатися перемог, це нікого не влаштує. Тому, дійсно, головне - перемога. І лише в другу чергу гарна гра і розгромний рахунок. З результатом прийде і впевненість, і красива гра.
- Вас здивувало, що гості не відсиджувалися в обороні, а організовували атаки, особливо попсувавши нерви в кінці матчу?
- Так, у порівнянні з минулим роком «Кривбас» додав, доставив нам більше проблем, ніж в домашньому матчі минулого сезону.
- Вам вдалося забити чудовий м'яч. Як зважилися на удар з такої дистанції?
- Мені завжди тренери кажуть: «якщо буду бити по воротах, то рано чи пізно м'яч опиниться в сітці». Тому змістився з флангу і вдарив. Вийшло, що добре потрапив. Бив зряче, в розрахунку, що м'яч буде «виляти» і воротарю буде незручно з ним впоратися. У результаті, він полетів навіть краще, ніж я припускав. Будинки переглянув повтор і побачив, що траєкторія польоту була дуже складною для голкіпера.
- За вашою грою спостерігали батьки. Вони були вражені?
- Батьки дивилися матч по телевізору. Після привітали з перемогою і забитим м'ячем, докладного «розбору польотів» у нас не було. У домашній обстановці ми намагаємося відволіктися від футболу, більше говорити про сімейні справи.
- Результат першого матчу з «Літексом» дозволяє відчувати себе більш впевнено напередодні повторної гри?
- Впевнено, але не самовпевнено. Добре, що ми перемогли на виїзді. Як прийнято говорити, зіграний лише перший тайм, попереду ще 90 хвилин. У неділю на стадіон прийшло зовсім мало вболівальників, і вони залишилися незадоволені нашою грою. Тому в матчі з «Літексом» потрібно їх порадувати, показавши красивий і цікавий футбол, залучити на стадіон більше глядачів. Зі свого боку, я буду викладатися на 100%.
- Хто з гравців за підсумками першої зустрічі справив найбільше враження?
- У «Літекса» хороші флангові футболісти, як раз вони і доставили нам проблеми. Якщо їх «закрити», все повинно бути нормально. Ще в середині поля запам'ятався Янев, який забив нам м'яч. В цілому, їх атакуюча лінія виглядає дуже непогано, їй потрібно приділити особливу увагу.