Олександр Повєткін: «Не відчуваю себе чемпіоном світу»
«Якщо вийду проти Холіфілда, будуть говорити, що вирішив з дідом битися»
Чемпіон світу за версією WBA Олександр Повєткін поділився враженнями від титульного поєдинку з Русланом Чагаєвим, розповів про подальші плани і висловив бажання в майбутньому працювати з дітьми.
- Які ви зараз відчуваєте емоції? Через деякий час після перемоги осмислили її?
- Я досить спокійний, не відчуваю себе чемпіоном світу. Провів хороший, значимий бій. Вважаю, що в цьому поєдинку однозначно придбав багато досвіду. Думаю, що ця зустріч додасть мені більшої впевненості, підвищить прагнення до майбутніх перемог.
- Який бій запам'ятався вам найбільше? Чим ви плануєте зайнятися після закінчення спортивної кар'єри? Чи є вже якісь плани, проекти?
- Найбільш значимий - на чемпіонаті світу з боксу в 2003-му році з кубинцем. Тоді відчував себе чемпіоном світу. На Олімпіаді я якось легко провів усі поєдинки. Мій суперник у фіналі відмовився зі мною боксувати, тому перемога не відчувалася. А що стосується майбутнього, дуже хотів би займатися з молоддю, з дітьми, щоб вони росли здоровими, добрими, сильними. Щоб у них була совість, честь. Ось це мене хвилює.
- Вам хотілося б зустрітися з Евандером Холіфілдом?
- З одного боку, Холіфілд - досвідчений боєць, і чогось навчитися у нього можна в будь-якому випадку. У той же час, якщо вийду боксувати, будуть говорити, що вирішив з дідом битися.
- В останньому бою які сюрпризи вам підніс Руслан Чагаєв?
- Сюрприз, напевно, був один - його хороша фізична форма. Я бачив кілька його виступів, він завжди помітно втомлюється по ходу поєдинку, а в цьому бою був свіжим.
- Не було побоювань у зв'язку з тим, що Чагаєв - лівша?
- У мене були спаринг-партнери з лівосторонньою стійкою. Я добре підготувався на тренуваннях з ними, тому в бою з шульгою проблем не виникло.
- Хотіли б ви надалі спробувати себе у змішаних єдиноборствах?
- Я чистий боксер, мені не доводилося думати про інший вид спорту, в якому потрібно володіти інший технікою, наприклад, борцівської. Це те ж саме, що вийти на чемпіонат світу з дзюдо - сенсу немає.
- Як ви ставитеся до висловлювань в інтернеті перед вашими боями? Коли б ви не виходили на ринг, знаходиться маса невдоволених, які говорять про те, що вам підсовують «мішків» і старих. Читаєте відгуки про себе?
- В інтернет рідко заходжу. Ті, хто так каже, хай приїжджають до Чехов і скажуть мені це в обличчя. Вважаю, що у цих людей у житті нічого більше не вийшло, ось вони кожному перемивають кістки. Я не звертаю на них уваги.