|
Передовик
Вік: 40
Дописи: 1.765
Рівненська обл.
Мій ресівер: ORTON 4050c
|
Долгополов: «Це був найдовший тай-брейк у моїй кар'єрі»
Український тенісист про матч з Новаком Джоковичем на Відкритому чемпіонаті США
Після фантастичного першого сету із затяжним тай-брейком блискуча гра Олександра Долгополова кілька згасла, і він поступився першій ракетці світу Новаку Джоковічу в трьох партіях - 6 / 7 (14), 4 / 6, 2 / 6. Після матчу Саша дав ексклюзивне інтерв'ю кореспонденту Порталу GoTennis.ru.
- Саша, вітаємо з прекрасною грою, звичайно, в першу чергу мова про першому сеті, в якому ти виглядав приголомшливо впевнено. Причому ти був незвично серйозним - зазвичай ти спокійний і часто посміхаєшся по ходу матчу, а сьогодні був майже непроникний зовні. Налаштовував себе на жорстку гру?
- Я б не сказав, що якось спеціально налаштовувався. Коли вийшов, намагався просто грати якомога незручніше для Новака, а серйозний був, точніше, зол, тому що мене трохи дратувала моя подача, заважав до того ж вітер, і не вдавалося використовувати подачу у вирішальні моменти. Я більше атакував, але в кінцівках доводилося переходити в оборонний теніс, тому витратив багато сил, більше втомився, ніж суперник, він фізично готовий краще за мене. Навіть якби я виграв на тай-брейку, це навряд чи змінило б кінцевий результат, так як сил витратив багато.
- Тай-брейк відняв багато сил? Другий сет ти почав несхожим на себе ...
- Так, я втомився, а Новак грав так само як і в першому сеті, а я частіше подавав з другої, тобто у мене не було розіграшів, в яких би я відразу захоплював ініціативу, а ззаду змагатися з Джоковичем на рівних я більше не міг.
- Тобто основна проблема в тому, щоб витримувати тривалі фізично матчі?
- Не тільки фізично. Подача, гра у важливі моменти, в яких я часто міг би діяти краще, - з цього і складається вся гра, не вистачило кількох компонентів, а не чогось одного. Так що є над чим працювати (посміхається).
- Новак на флеш-інтерв'ю після матчу сказав, що цей тай-брейк, можливо, був найдовшим у його кар'єрі. Ти можеш пригадати щось подібне в своїй практиці?
- Чесно кажучи, навіть не можу сказати, не знаю, може, колись у юніорських матчах (сміється). Але і я думаю, що зіграв сьогодні найдовший тай-брейк у своїй кар'єрі.
- Ти вів 4:0 на тай-брейку, потім рахунок зрівнявся, і в тебе, і у Новака було кілька сетбол, причому на вашій подачі. Підводили нерви в ці моменти?
- На одному сетбол я вирішив ризикнути, трохи поспішив і потрапив в аут, потім пару раз розіграші склалися невдало. Але насправді я мав закінчувати сет при 4:1, коли не зміг виграти жодного м'яча на своїй подачі. Після цього все й перекинулося.
- Як оцінюєш загальні підсумки турніру для себе? Над чим у першу чергу будеш працювати?
- У плані фізики я вже не зможу нічого виправити в цьому сезоні, тому що належить зіграти багато турнірів до кінця року. З інших елементів хотілося б налагодити подачу, хоча минулі два матчі я подавав не так погано для себе, плюс сьогодні було вітряно, тому мені важко судити, наскільки подача збилася в дійсності. Коли є вітер, мені складніше, тому що доводиться старатися подавати максимально сильно. В іншому особливо нічого можна не міняти, тільки підправити по дрібницях.
- Минулого року ти готувався до сезону в Австралії. Як буде цього року, вже визначився?
- Так, буде все так само, цей підхід себе виправдав, тому приблизно за місяць до першого турніру полечу до Австралії, буду тренуватися там.