Знущання над тваринами!
Чиновник замучив пса на очах у дітей ...........
У Тамбовської області стався випадок, шокуючий своєю жорстокістю: місцевий чиновник вирішив позбавити своїх односельців від бродячого собаки і не придумав нічого кращого, як прив'язати пса до бампера своєї машини і на швидкості протягнути його кілька кілометрів. Все це він зробив на очах численних очевидців, серед яких були і діти. Історія негайно викликала широкий громадський резонанс.
У ветклинику вівчарку привезла Наталія Шандра. Відкриті переломи лап, вивих щелепи, рвані рани і численні травми внутрішніх органів. Врятувати вівчарку ветеринари, як не старалися, не змогли.
У селищі Новий собака вперше з'явилася в середині серпня. Швидше за все, колишні господарі просто вирішили позбутися старіючого чотириногого друга. Своїм миролюбним характером пес, незважаючи на значні розміри, швидко сподобався дітлахам. Оселився біля продовольчого магазину. Селяни його постійно підгодовували і навіть присвоїли ім'я - Лаккі (Щасливчик).
"Вона дуже гарна була собака, лапу давала", - розповідає місцева мешканка Даша.
Втім, цю думку в селищі поділяли не всі. Хтось поскаржився місцевим розділі, що пес представляє серйозну загрозу. Юрій Верещагін запевняє: заходи вживати почав відразу. Телефонував і в поліцію, і в службу відлову бродячих тварин - все без толку. Тоді вирішив діяти своїми методами.
"Він попросив у мене мотузку, в чому я йому відмовила, потім він на якийсь час відлучився, приїхав і у всіх на очах накинув мотузку собаці на шию", - каже продавець магазину Анастасія Полуніна.
Прив'язавши пса до бампера свого автомобіля, Юрій Верещагін на високій швидкості тягнув його близько двох кілометрів. Розправу вчинив на очах у десятків свідків. Не збентежило чиновника і те, що серед них були діти, які плакали і просили "не забирати Щасливчика".
Шокуючий вчинок глави викликав справжнісінький сплеск народного обурення. Про факт жорстокого поводження з собакою мешканці написали колективну заяву в поліцію.
"В даний час матеріал зареєстрований, проводиться перевірка. Але, ймовірно, буде порушено кримінальну справу", - повідомив виконуючий обов'язки керівника Тамбовського міжрайонного слідчого відділу СУ СКР по Тамбовської області Ігор Авдєєв.
64-річний Юрій Верещагін тепер у легкій розгубленості. "Я хотів би перед жителями мікрорайону Новий попросити вибачення в тому, що було прийнято таке рішення, - говорить він. - За це прошу вибачення".
Чиновник не очікував такої реакції від односельців і вже тим більше подібних наслідків. "До мене звернувся Верещагін Юрій Михайлович із заявою про складення повноважень голови Бокінского сільради, - розповів глава Тамбовського району Юрій Лямін. - Я прийняв цю заяву, бо вважаю, що керівник такого рангу має свої рішення приймати обдумано, виважено".
Зараз люди шкодують про те, що не змогли врятувати Щасливчика. Для цього було достатньо приютити бездомного пса.