Перегляд одного допису
Старий 24.09.2011, 00:00   #314
funt3
Передовик

Дописи: 4.185

Типово

У російських користувачів пропадає інтерес до Facebook

У серпні соцмережа Facebook втратила 6,6% місячної аудиторії. Експерти називають це сезонним явищем, проте ряд інших соціальних сервісів за той же період показали зростання відвідуваності - наприклад, на «Однокласники» стали заходити частіше. Аудиторія російського сегмента соцмережі Facebook після кількох місяців стагнації почала знижуватися. За даними дослідження ComScore (є в розпорядженні РБК daily), у серпні місячна аудиторія Facebook скоротилася на 6,6% і склала 8 млн 711 тис. користувачів. На сторінку «ВКонтакте», за даними ComScore, користувачі мережі в серпні заходили рідше на 7,2%. У той же час відвідуваність «Однокласників» зросла на 10%, а аудиторія соцмережі «Мій світ», в якій тепер автоматично реєструються всі власники поштових скриньок на Mail.ru, збільшилася на 54,6%. Гендиректор Liveinternet Герман Клименко вважає, що спад відвідуваності Facebook - сезонне явище. «Я думаю, за підсумками вересня Facebook покаже зростання аудиторії, - зазначив пан Клименко. - З початку місяця мережа збільшує охоплення - на сьогодні близько 12% в порівнянні з серпнем ». Підйом «Однокласників» експерт пояснює наслідками їх переходу до Mail.ru Group. «Протягом літа« Однокласники »вибивалися із загальної колії, і вони досі пожинають плоди злиття з Mail.ru», - сказав пан Клименко. За його словами, у разі успішного злиття ICQ з «Mail.ru Агентом» наступним кроком може стати об'єднання на одній технологічній платформі «Однокласників», «Мого світу» і Mail.ru. Директор і співвласник агентства «Новий Інтернет» Костянтин Максимюк, говорячи про становище Facebook, був менш оптимістичний. Він також вважає падіння аудиторії в серпні сезонним, проте надалі передрікає FB важкі часи. «За моїми відчуттями, число користувачів Facebook перестане рости в самий найближчий час, - каже пан Максимюк. - Я чекаю цього з дня на день ». За його словами, соціальна мережа зібрала преміальну аудиторію, тоді як Інтернет зараз зростає за рахунок старшого покоління, дітей та жителів провінції. «Ні ті, ні інші, ні треті в цільову групу Facebook не потрапляють, - відзначає експерт. У прес-службі Mail.ru Group нагадали, що, за даними ComScore, Facebook поки не добився успіху в п'яти країнах, в числі яких і Росія. «Російські гравці, володіючи належною експертизою, більш чутливо реагують і передбачають очікування російськомовної аудиторії», - вважають в Mail.ru Group. Літній зростання «Однокласників» компанія пояснює проведеним оновленням соцмережі, яке повернуло пішли раніше користувачів. «Ми бачимо чітку тенденцію, коли люди відновлюють доступ до своїх анкетам - їм цікавий оновлений сервіс. За три літніх місяці «Однокласники» випустили понад 50 різних оновлень наявних сервісів і запустили ряд нових, наприклад відеодзвінки », - відзначили в прес-службі. Прес-секретар «ВКонтакте» Владислав Циплухін також пов'язав падіння відвідуваності Facebook з літнім сезоном. Крім того, він підкреслив, що компанія не стежить за показниками «Однокласників» та інших російських соцмереж, так як вважає своїми конкурентами лише Facebook і Google +. Як раніше повідомляла РБК daily, аудиторія соцмережі Facebook перестала рости в березні цього року. За даними компанії Social Bakers, з березня по липень число користувачів Facebook майже не змінювалося.
funt3 зараз поза форумом   Відповісти з цитуванням