Перегляд одного допису
Старий 10.10.2011, 07:49   #1100
bilich
Передовик

Вік: 57
Дописи: 539

Типово

Піке щасливий возз'єднання з Пуйолем

З 16 квітня два записних центральних захисника "Барселони" Карлес Пуйоль і Херард Піке не грали разом, і ось, нарешті, в п'ятницю змогли зробити це в матчі проти Чехії.

Перерва на матчі збірних мав позитивний ефект для "Барселони". Крім того, що клуб "виграв час" на відновлення Сеска і Іньєсти, міжнародна зустріч Іспанії та Чехії дозволила знову з'явитися на сцені парі захисників Піке - Пуйоль. Їх присутність на полі вже саме по собі є певною гарантією як для "блауграни", так і для "фурії рохі", адже їх надійність була фундаментальною в завоюванні Кубка світу 2010 року.

Піке висловив велику радість з приводу того, що йому вдалося знову об'єднати зусилля на поле з його товаришем по амплуа: "Завжди добре грати з Пуі. Це був вкрай позитивний досвід перед матчем з Шотландією і майбутніми з повернення матчами в" Барселоні ". Гравець знову розділив центр захисту з капітаном "блауграни" і, в той же час, увійшов в змагальний ритм. Говорячи про це, Піке підкреслив, що "в особистому плані, я знову зміг насолодиться усіма 90 хвилинами матчу. Ось уже довгий час я не міг зробити цього, і цього разу все вийшло чудово ". А конкретно, Херард не грав весь матч цілком з 17 серпня по причин ушкоджень, отриманих у матчі за Суперкубок Іспанії проти" Реала ". Згодом він травмував литкового м'яза і провів на полі лише 36 хвилин у матчі з "Атлетіко" і 34 в матчі зі "Спортингом".

Незважаючи на шість місяців без можливості сформувати ігровий тандем з Пуйолем, Піке впевнений, що їх взаєморозуміння не постраждало, хоча він і наголошує, що травма капітана не пройшла для нього непоміченою: "Ми знайомі дуже багато років, багато років граємо разом, і мені його дуже не вистачало. Дуже здорово було знову зіграти разом ". Херард також додав, що "коли Пуі поруч, я відчуваю себе дуже спокійно. Він надає відчуття безпеки. Ззаду він дуже швидкий, сильний і надійний. Це справжня нагорода - мати такого товариша".

Піке і Пуйоль брали участь у схемі з чотирма захисниками, підтримувані з флангів Альбіоль і Арбелоа. Ця схема більш класична, ніж 3-4-3, якій Пеп Гвардіола дивує всіх в останніх матчах. Центральний захисник пояснив, що в збірній вони повернули традиційну схему "гри з чотирма захисниками, до якої ми звикли. В" Барсі "ми адаптуємося до гри в лінії з трьома захисниками, і з кожним разом така схема працює все краще і краще".

"Синьо-гранатові" гравці збірної хочуть виграти у вівторок в Аліканте, щоб завершити класифікацію з максимумом очок, а також повернутися в гарному настрої, щоб "вірус ФІФА" не мав такого негативного впливу, як в останні сезони "епохи Гвардіоли". Гравець висловив надію, що ця перерва "не позначиться на нашій грі. Я вірю, що команда вивчила урок минулих матчів, і переконаний, що подібного з нами не повториться".