Імовірність показу ігор Євро-2012 на "НТВ-Плюс" в HD мала
Головний продюсер дирекції спортивних каналів "НТВ-Плюс" Дмитро Чуковський повідомив агентству "Р-Спорт", що поки ще рано говорити, що його компанія придбає права на трансляцію матчів фінального турніру чемпіонату Європи 2012 року у форматі High Definition (HD).
Фінальна частина чемпіонату Європи з футболу пройде влітку наступного року в Польщі і на Україні. Питання з телеправа на показ матчів поки не вирішене остаточно.
"З приводу HD ми спілкуємося з Першим каналом і ВДТРК, але дати високу ймовірність, що в підсумку ці права будуть у нас, я не можу", - заявив Чуковський в телефонній розмові.
"Якщо проводити паралелі з показом нами в даному форматі Євро-2008, то тоді права продавалися по-іншому. І вийшло так, що давали купити платні права окремо, і тоді нам усім разом вдалося домовитися про спільне показі, бо тоді ще він був в окремому форматі, а ми показували всі матчі в HD. Зараз, наскільки я зрозумів, Перший канал і ВДТРК поки не визначилися, яким чином вони будуть ділити й реалізовувати права в HD. Ми ведемо з ними переговори, але у мене немає впевненості, що отримаємо ці права ".
Чуковський додав, що "НТВ-Плюс" навряд чи буде показувати товариські матчі збірної в 2012 році. "Традиційно товариські матчі збірної ми не показуємо, тому що це прерогатива ефірних каналів, і я не думаю, що ситуація повинна буде змінитися, тим більше зараз, коли національна команда вийшла до фінальної частини чемпіонату Європи, і до неї є великий інтерес", - зазначив Чуковський.
Він повідомив, що "НТВ-Плюс" "планує і обговорює можливість створення та демонстрації спеціальних програм, присвячених Євро".