Дівчина витягла з Москви-ріки потопаючу собаку.....
У вівторок вранці Анастасія Харук їхала на велосипеді по Нагатинській набережній і побачила стирчить з води собачий хвіст, а потім почула, як хтось б'ється і скиглить у воді. Перехилившись через огорожу, дівчина побачила у воді породистого пса. «Я в собаках не дуже розбираюся і навіть трохи їх боюся», - зізнається Настя. Однак жалість до тварини виявилася набагато сильніше будь-яких страхів.
Стрибати в Москву-ріку було безглуздям: вибратися назад на набережну по прямовисній стіні та ще й разом із собакою Насті навряд чи б вдалося. Боячись, що собака потоне раніше, ніж будь-хто спуститься до неї, Настя почала зупиняти проїжджаючі мимо машини, просячи про допомогу. Через деякий час поруч з дівчиною зупинився автомобіль, з якого виглянув чоловік середніх років, який, почувши Настіну історію, вирішив у неї не вплутуватися. Яке ж було здивування дівчини, коли через кілька хвилин чоловік повернувся. «Напевно, совість його гризла», - говорить вона.
У багажнику авто вдалося знайти пару ременів безпеки і змайструвати з них страхувальний трос. «Я сама займаюся гірським туризмом, тому вмію поводитися з тросами, гачками і лазити теж можу», - розповіла Настя. Вручивши один кінець ременя чоловікові і обв'язавшись другим, дівчина почала спускатися до річки. Побачивши Настю, стаффордширський тер'єр (а це був саме він) зрадів і почав пливти до берега, але через хвилину передумав: у собаки почалася паніка. Намагаючись підтягти до себе пса, дівчина занурилася по пояс у воду і виявила обмотаний навколо його шиї провід. Тоді стало зрозуміло:
собака опинилася у воді не з власної дурості. Настя вважає, що пес перегриз під водою провід з прив'язаним до нього каменем: саме тому спочатку вона побачила у воді не голову собаки, а хвіст. Причепивши собаку до імпровізованого тросу, Настя виштовхала пса на набережну, потім чоловік допоміг вибратися і самій дівчині. «Собаку з води виловив би будь-хто. Хто ж пройде повз потопаючого тварини? »- Каже Настя, хоча знає, що місцеві жителі спостерігали як бовтається у воді пес більше двох годин, але робити нічого не стали. Тепер півторарічний Роні - так назвали пса - буде жити в Шереметьєвському притулку, поки не знайде собі нових господарів.