Перегляд одного допису
Старий 23.10.2011, 12:39   #481
D-Misha
Передовик

Дописи: 3.851
Ukraine
Мій ресівер: х-810,Sat-Integral S-1228 HD
Типово

У раціоні японців вугор займає особливе місце, в Японії навіть існують спеціальні вугрові дні. Оскільки страви з вугря відносяться до розряду дорогих, частіше ними пригощають гостей. Дарунок страви з вугря може гідно замінити пляшку хорошого вина.

Смакові якості і корисні властивості м'яса вугря були відомі ще тисячоліття до наших днів. Він не є дивовижним продуктом, хоча мало хто знає про корисні якості вугря, в основному його вживають за смакові якості, проте, вугор — містить багато вітамінів і інших корисних речовин.

У японській медицині вугор по праву вважається лікувальною і корисною для здоров'я стравою, особливо для чоловіків, оскільки речовини, що містяться в ньому, сприятливо впливають на чоловіче здоров'я. Також вугор є джерелом вітамінів А і Е, що перешкоджає захворюванням очей і огрубінню шкіри. М'ясо вугря можна використовувати для приготування суші, ролів, салатів. Виняткові смакові якості вугря розкриваються також при приготуванні супів. У спекотну погоду японці люблять їсти, так званий, шашлик з вугря. Також окремо від м'яса вугря їдять його печінку або роблять з неї супи.