Перегляд одного допису
Старий 05.11.2011, 12:58   #1232
симчич
Moderator

Дописи: 6.630
Ukraine
Типово

Нападаючий Динамо переходить в Таврію
Нігерійський форвард Фанендо Аді не зміг пробитися в основний склад київського клубу

Як повідомив сьогодні клубній прес-службі віце-президент «Таврії» Дмитро Селюк, досягнута домовленість з донецьким «Металургом» про перехід в «Таврію» 21-річного нігерійського нападника Фанендо Аді. В даний час на правах оренди футболіст виступає за київське «Динамо», після закінчення якої (26 грудня) прибуде в розпорядження нашої команди.

Фанендо Аді вважається одним з найперспективніших нігерійських нападників. Свою кар'єру він починав на батьківщині в «Лагосі Ісландерс», потім перебрався до словацький «Тренчин» (протягом півтора сезонів в 39 матчах забив за команду 17 м'ячів). У січні 2011 року побував на перегляді в голландському «Аяксі», але через місяць підписав контракт з донецьким «Металургом».

Перехід Фанендо Аді в «Таврію» на прохання клубної прес-служби за телефоном прокоментували головний тренер полтавської «Ворскли» Микола Павлов і головний редактор журналу «Футбол» Артем Франков.

Микола Павлов:

- Вперше я побачив Аді у складі донецького «Металурга» у матчі проти моєї команди в Полтаві. Він справив враження нападника таранного типу. Я став за ним спостерігати, і в мене закралася думка: от би його в «Ворсклу» - замість Васі Сачко, у якого ігроцкой вік, на жаль, уже підходить до критичного. Проте в нас у клубі є принцип: ми не працюємо з гравцями через перекладачів. А Аді не знає російської мови. Знав би - із задоволенням запросив би його в «Ворсклу». У цьому сезоні я бачив його в складі «молодіжки» київського «Динамо». Він нам забив м'яч, та й в цілому справив дуже хороше враження. Враховуючи вік Аді і те, що він ще обов'язково буде рости, думаю, це дуже серйозне посилення для «Таврії».

Артем Франков:

- Аді, на мій погляд, класний форвард. Його гра мене дуже вразила, причому ще у складі донецького «Металурга», особливо по матчу з «Шахтарем». Пару раз я бачив його у грі за молодіжний склад київського «Динамо». Для мене загадка, чому Аді не знайшов себе в «Динамо». По всій видимості, це чисто тренерське рішення не задіяти гравця. Хоча за «молодіжку» «Динамо» він грав досить результативно - забивав постійно. Це гравець, який володіє потужними габаритами і при цьому вміло може тримати м'яч внизу. Він один з тих класних форвардів, які можуть обіграти двох, трьох захисників, і які можуть як створити епізод, так і вирішити його самостійно. Вважаю, це дуже серйозне посилення для «Таврії».