YouTube добре платить авторам успішних відео
Як повідомляє британське видання Telegraph, відеохостинг YouTube виплачує винагороди авторам найпопулярніших і забавних сімейних відеороликів. Сервіс заробляє ці гроші на рекламі, вбудованої в найбільш популярні відео.
Адміністрація мережі відслідковує усі завантаження, і якщо якийсь матеріалів викликає у користувачів досить великий інтерес або має великий потенціал стати «вірусним», представники відеохостингу зв'язуються з тими, хто це відео завантажив, і пропонують отримати винагороду. Більше того, компанія навіть розробила спеціальний алгоритм, який визначає майбутню популярність роликів.
Розміри виручки від реклами на сторінках з популярними відео можуть бути вражаючими. Так, один користувач на ім'я Говард Дейвіс-Карр (Howard Davies-Carr) опублікував відео, на якому його син Чарлі кусає за палець свого брата Гаррі, і цей ролик був переглянутий майже 400 млн разів. Від партнерства з YouTube автор відео отримав винагороду в 100 тис. фунтів стерлінгів. Ось як він прокоментував свій успіх: «З тих пір, як народилися хлопчики, у мене завжди під рукою камера. Але ролик «Чарлі знову вкусив мене за палець» був першим відео, яке я опублікував онлайн. Це був просто момент, яким я хотів поділитися з їх хрещеним батьком з Колорадо ».
Стільки ж грошей за перший рік заробив Девід Девора (David DeVore), який виклав на YouTube відео, на якому його син, дорога до зубного лікаря, демонструє наслідки анестезії. Відео було опубліковано в 2008 році. Кейті Клем (Katie Clem), яка зняла на відео реакцію своєї дочки на новину про поїздку в Діснейленд - дівчинка буквально розплакалася від щастя - отримала 3 тис. фунтів за п'ять мільйонів переглядів.
Крім укладення договору з YouTube, батьки, які вважають, що їх відео стане веб-хітом, можуть подати заявку з проханням про відкриття персонального каналу на сервісі. Що ж до отриманих грошей, одні користувачі передали їх на благодійність, а інші заявили, що витратять їх на освіту для дітей. Практика по виплаті грошей за рекламу на сторінках популярних роликів застосовується не тільки у Великобританії, але і в США. Такі відео досить рідкісні, зазначає у своєму інтерв'ю Sunday Times Кевін Аллокка (Kevin Allocca), менеджер по трендам YouTube - лише дуже невеликий відсоток набирає чотири-п'ять мільйонів переглядів. Але в одній лише Великобританії число людей, які заробили на цьому від 6 тис. фунтів на рік, за останній рік збільшилася вдвічі.