Перегляд одного допису
Старий 18.11.2011, 17:30   #3
2vanya2
Передовик

Вік: 30
Дописи: 3.083
смт.Верхнє Синьовидне
Мій ресівер: GLOBO 8300A
Типово

Динамо гратиме на "Олімпійському"

Перший поєдинок киян на головній арені Євро-2012 може відбутися вже в грудні.

Київське "Динамо" з нового року свої домашні матчі проводитиме на НСК "Олімпійському". Про це в інтерв'ю segodnya.ua заявив президент київського клубу Ігор Суркіс.

- Ігор Михайлович, на якому етапі переговори "Динамо" з "Олімпійським"?

- У нас йде гарний переговорний процес. Інтерес керівництва НСК "Олімпійський" в тому, щоб комфортно управляти цим непростим об'єктом. Київського "Динамо" - щоб грати там не на правах гостя. Вважаю, ми досягнемо певного консенсусу. І не буде ніяких проблем.

Зараз можна почути розмови про те, що ми проведемо там матч 6 туру групового раунду Ліги Європи з "Маккабі" 14 грудня. Я б не випереджав події. Природно, цікаво було б провести цей матч. І, на мій погляд, це було б корисно і для самого "Олімпійського" - ще раз протестувати стадіон. Нехай і з меншою кількістю глядачів і не з таким навантаженням, яке випало на матч Україна - Німеччина.

Для початку хотілося б, щоб матч з "Маккабі" мав турнірне значення. Тоді можна залучити більше глядачів на трибуни. Але потрібно ще отримати дозвіл УЄФА.

Що стосується більш глобальної співпраці з "Олімпійським", то у нас є з керівництвом стадіону розуміння формування цін і того, як використовувати арену. Палиці в колеса ніхто нікому не ставить. Адже стадіон побудований для того, щоб його експлуатували. А якщо на ньому буде дві-три гри за сезон, повірте мені, через деякий час він прийде в занепад. Я вважаю, що і "Карпати" повинні грати на чудовій чисто футбольній "Арені Львів".

- Мова йде про проведення вибіркових матчів "Динамо" на "Олімпійському" чи всіх?

- Ми вибірку робити не будемо: мовляв, один матч граємо на "Динамо", а інший - на "Олімпійському". Якщо перейдемо на "Олімпійський", то перейдемо на нього повністю. Для цього йде нормальний переговорний процес.

- Тобто можна очікувати, що з весни "Динамо" переїде на "Олімпійський"?

- Можна не просто очікувати. Вважаю, що так воно і станеться.

- Що, в такому випадку, могли б сказати уболівальникам з приводу цін на квитки?

- Уже є досвід проведення матчу Україна - Німеччина, на якому стадіон був заповнений. Основна маса квитків на нього продавалася по 20 гривень. Ось від цього і будемо відштовхуватися. А надалі будемо підходити до цього питання цивілізовано - з урахуванням попиту на квитки, інтересу до матчів. Є матчі з підвищеним інтересом, є такі, які такого величезного інтересу не викликають. Якщо говорити про те, щоб людям було комфортно приходити підтримувати команду, то для мене питання ціни принципового значення не має.

- На який термін буде розрахований цей контракт "Динамо" з "Олімпійським"?

- Сподіваюся, він буде довгостроковим. До речі, ніякої ціни в 450 тис. гривень за матч нам НСК "Олімпійський" не висуває. Навпаки, у керівництва "Олімпійського" чисто прагматичний підхід, заснований на партнерських відносинах. Ми хочемо побудувати їх таким чином, щоб клуб "Динамо" отримував прибуток, а "Олімпійський" покривав витрати на утримання стадіону. Ось ми повинні знайти такий варіант.

Але для того, щоб його знайти, потрібно провести кілька матчів і зрозуміти, яка кількість глядачів приходитиме на новий стадіон-красень. А в тому, що це буде не одна тисяча, я не сумніваюся. Тому що умови, які створені на "Олімпійському", не порівняти з тими, які зараз є на "Динамо".

- При цьому, як уже говорилося, на стадіоні "Динамо" імені Валерія Лобановського гратимуть ваш дубль і "Динамо-2"?

- У нас же є ще одна київська команда, якій ми повинні піти назустріч. Якщо "Арсенал" виявить бажання грати на нашій арені. Не треба забувати, що ми працюємо на футбол, перш за все. Крім того, було б непогано, якби на "Динамо" грали наші дубль і "Динамо-2". І, як у старі добрі часи, на дубль б приходило по сім-вісім тисяч. Якщо ми зуміємо це зробити, буде дуже добре. Природно, на такі матчі вхід повинен бути безкоштовним - однозначно.

- З "Арсеналом" вже були переговори на цю тему? Адже він теж претендує на "Олімпійський"?

- У першу чергу цей стадіон побудований для збірної. Тут і питань немає. Що стосується клубів, то якщо ми гратимемо на "Олімпійському", то ми гратимемо там одні. Таку умова я поставив. Якщо взяти практику, в якому режимі сьогодні експлуатується стадіон "Динамо", то поле не може витримувати дві команди. Це однозначно.

Трибуни дві команди витримають, фаст-фуди, туалети - теж витримають, а поле, на жаль, - не витримає. Враховуючи, що перед нами стоять завдання грати в єврокубках і боротися за найвищі місця в чемпіонаті України, я і поставив умову, щоб на "Олімпійському", окрім збірної, грало тільки "Динамо".