На "Інтері" відбудеться прем'єра документального фільму "Моя країна. Відчиніть, міліція!"
У вівторок, 27 грудня, о 01:10 дивіться на "Інтері" фільм Романа БОЧКАЛОВ "Відкрийте, міліція!" - Фільм документального циклу "Моя країна" від провідних журналістів "Подробиць".
Це в науковій літературі з криміналістики обшук це "обстеження приміщень яких осіб з метою виявлення предметів, які мають значення для кримінальної справи". А на практиці в Україну обшуки часто перетворюються на спосіб тиску, фабрикації доказів і збагачення. Чому вони стали настільки звичним явищем? І чому суди вкрай рідко відмовляють правоохоронцям в їх проведенні?
Герої фільму - люди, що стали жертвами "шмону". Для них обшук був початком справжнього пекла. Відомий антиквар, у якого при обшуку міліція вкрала унікальну колекцію. Талановитий спортсмен, з якого "зробили" грабіжника. Авторитетний правозахисник, якому намагаються закрити рот за допомогою надуманих звинувачень.
Чи може захистити від обшуку депутатський мандат? І як правильно поводитися, якщо у двері стукають і вимагають: "Відкрийте, міліція!"?
Режисер стрічки - Ірина Дьяченко, оператор - В'ячеслав Фролов.
Кожен фільм документального циклу "Моя країна" - це не лише унікальні історії, а й особистий погляд журналіста на ту чи іншу ситуацію в країні. Автор виступає своєрідним "провідником" між героями і глядачем, разом з героями шукає шляхи вирішення обставин.