У космосі буде літати супутник з ім'ям естонської школярки Мілени
Школярка з Кохтла-Ярве 11-річна Мілена Казначеєва через кілька років зможе пишатися тим, що в космосі є супутник, названий її ім'ям.
Мілена виграла в Естонії конкурс малюнків, який в рамках проекту Єврокомісії проводиться у всіх країнах Євросоюзу. Імена переможців конкурсу будуть присвоюватися супутникам, що запускаються в космос за програмою Galileo.
У космос запустять 27 супутників, які використовуються для визначення точного місцезнаходження людей і об'єктів на Землі. Щорічно буде запускатися приблизно чотири супутника, так що апарат «Мілена», ймовірно, відправиться на орбіту через чотири роки.
Мілена, що виконала свою роботу в техніці монотипії, вирішила брати участь в конкурсі, оскільки їй подобається космос, і вона любить малювати на космічні теми. Відправленої на конкурс роботою вона сама дуже задоволена. «Я довго думала, що намалювати.
Зрештою, знайшла в Інтернеті одну картинку із зображенням планети. Я намалювала її, але потім подумала, що цього мало, і намалювала поряд ще одну планету. Я не знаю, що це за планета - я просто намалювала те, що мені подобається », - пояснила дівчинка.
На конкурс було надіслано більше 700 робіт. Один з членів журі, доцент Тартуського університету , сказав, що вибрати з них найкращу було дуже важко. «Рисунок Мілени з тих, які ми вішаємо на стіну у себе вдома - він змушує дивиться думати».
Докладніше:
http://news.mail.ru/inworld/eesti/society/7795719/