Тема: Формула-1
Перегляд одного допису
Старий 01.02.2012, 23:16   #11
2vanya2
Передовик

Вік: 30
Дописи: 3.083
смт.Верхнє Синьовидне
Мій ресівер: GLOBO 8300A
Типово

Адріан Сутіл назвав Льюїса Хемілтона боягузом

Екс-пілот команди Формули-1 Force India Адріан Сутіл назвав свого колишнього кращого друга Льюїса Хемілтона боягузом. В інтерв'ю газеті Bild німець обгрунтував свої докори.

"Льюїс - боягуз, я не хочу дружити з людьми на кшталт нього, - заявив Сутіл. - Для мене Хемілтон - не чоловік. Навіть його батько відправив мені текстове повідомлення з побажаннями удачі. Льюїс не зробив нічого. Він навіть змінив номер телефону, щоб я не зміг зв'язатися з ним".

Чемпіон світу Формули-1 2008 року вважається одним з ключових свідків у справі про напад Сутіла на співвласника команди Lotus Еріка Люкса. Британця викликали для надання свідчень, проте пілот відмовився з'явитися в суд, пославшись на зайнятість. У листі, направленому в мюнхенську прокуратуру від імені Хемілтона, сказано, що Льюїс забув всі деталі інциденту. В результаті розгляду Адріан Сутіл був визнаний винним у нанесенні тяжких тілесних ушкоджень і засуджений до півтора років позбавлення волі умовно.

Як повідомляє Auto Motor und Sport, німецький пілот поки не вирішив, чим він займеться в найближчому майбутньому - в розмові з журналістами Сутіл натякнув, що може пропустити майбутній сезон Формули-1. У той же час, судимість Адріана не завадить йому згодом повернутися в чемпіонат світу. Менеджер гонщика Манфред Циммерман отримав лист від Міжнародної автомобільної федерації, в якому говорилося, що інцидент залишиться особистою справою Сутіла і не вплине на його суперліцензію - документ, що дає право виходити на старт Гран-прі Формули-1.

За німецькими законами, у Сутіла і його адвокатів є сім днів, щоб опротестувати рішення суду. Вердикт набуде чинності, якщо апеляція не буде подана.