Перегляд одного допису
Старий 08.02.2012, 20:32   #6
BMW
Передовик

Вік: 26
Дописи: 666
Ukraine
Мій ресівер: openbox AF 1700 x-730 PVR
Типово

Відверте інтерв’ю Ліонеля Мессі

Інтерв'ю з Ліонелем Мессі не найпростіше завдання, зважаючи на непробивність футболіста, який кожного разу намагається не потрапити на заманку журналістів і тому характеризується небагатослівністю. Та все таке в цьому інтерв'ю є дещо про що не вдалося розпитати Мессі в попередніх.

Про те, як він оцінює свій успіх

Я не знаю. З початком нового сезону я ставлю перед собою тільки одну мету - намагатися перемогти у всіх змаганнях, не озираючись на минулій рік, незалежно від того, що я в ньому досягнув. Я завжди дивлюся вперед. У мене просто немає часу, щоб зупинитися і подумати про все, що сталося. Ось коли я вийду на пенсію, тоді і буду роздумувати про своє життя.

Про свій тихий спосіб життя

Я завжди так жив, ще з того часу, коли був підлітком. Завжди любив тільки футбол і приділяв йому весь свій час. Коли мене кликали прогулятися ввечері, я завжди відмовлявся, бо на наступний день у мене було тренування. Не подумайте, я люблю виходити з дому. Просто потрібно знати час, коли це слід робити. Все це було не даремно, тому що зараз, як і тоді, я присвятив себе футболу.

Про свій перший досвід в Ла Масії, знаменитій футбольній школі «Барселони»

Мені дуже пощастило, що я там виховувався, тому що я приїхав з Аргентини сам, а там постійно був разом з усіма хлопцями. Майже кожна дитина там була приїжджою, тому ми допомагали один одному. Правду кажучи, там було багато чудових моментів, тому що ми проводили один з одним дуже багато часу і все сильніше звикали один до одного. Так, там було кльово.

Про свою підготовку до наступного Чемпіонату світу

До Чемпіонату світу я готуюся так, як і до будь матчу. Не має значення, чи це Ліга Чемпіонів, чи Копа дель Рей. У кожному матчі я граю так, ніби це фінал.

Про тиск у збірній Аргентини під час Кубка світу

Тиск є в кожному матчі, і не тільки на мене, а й на всіх, хто є у збірній. Головне, що я зрозумів, граючи на Чемпіонаті світу - команда буде сильна, якщо всі гравці об'єднаються. Ось, що найважливіше в такому короткотерміновому турнірі.

Про те, що в суперництві з Кріштіану Роналду він практично завжди стає кращим

Я так не думаю. Я ніколи не зациклювався на цьому і не порівнював себе з іншими гравцями. Я просто хочу вдосконалюватися з кожним роком, рости як особистість, і якби Роналду не було, то я продовжував робити те ж саме.

Про те, що він думає про Кріштіану

Я думаю, що він хороша людина, хороший гравець, який багато робить для «Реала» і який в будь-який момент може вирішити результат гри.

Про те, чи відчуває він тиск, коли Роналду забиває

Ні. Мене хвилює тільки те, як грає «Мадрид» в цілому, адже вони - наші головні конкуренти. Але те, скільки забиває Роналду, мене не турбує.

Про те, як він себе почуває, коли команда програє

Погано. Ви могли це бачити. Зазвичай після поразок я не хочу ні з ким говорити. Я просто прокручую гру в своїй голові: що пішло не так, що я зробив неправильно, чому ми не виграли?

Про те, чи довго він обмірковує поразки

До наступної гри. На щастя, ми дуже часто граємо, тому багато часу на обдумування у мене немає.

Про те, що він відчуває, коли його критикують аргентинці за його виступ у збірній

Я дуже переживаю, мені боляче це чути. Вони говорять такі речі, які зовсім не межують з правдою. Що я не переживаю за збірну, не думаю про неї. Люди просто повинні зрозуміти, що футбол - гра командна, і в збірній я намагаюся грати також, як і в «Барселоні». Я роблю все, що від мене залежить.

Про свою прихильність до Аргентини, незважаючи на те, що з 12 років живе в Барселоні

Я ніколи не перестану бути аргентинцем. Я пишаюся тим, що я там народився. Але Барселона - теж мій дім, тому що тут є люди, які дали мені все. Але я ніколи не перестану відчувати себе аргентинцем.

Про те, як його приймають фанати в інших країнах світу

Це неймовірно. Я побував у багатьох країнах, але все одно продовжую дивуватися тому, як добре до нас ставляться. Це робить мене дуже щасливим.

Про своїх товаришів по команді

У Ла Масії нас навчили багато чому: смирення, дружбі, згуртованості, поваги до будь-якій людини, незалежно від того, хто він.

Про Чемпіонат світу-2014 і про те, чи зуміє він там змусити замовчати своїх критиків

Я сподіваюся на це. Сподіваюся, що цей Кубок стане Кубком Аргентини, і що ми станемо чемпіонами. Але якщо цього не станеться, я нічого не зможу з цим вдіяти. Але для підготовки є ще багато часу.