У США з'явиться канал для афроамериканців
Легендарний екс-гравець північноамериканської Національної баскетбольної асоціації / НБА / Ірвін "Меджік" Джонсон оголосив про заснування власного телеканалу, який названо "Прагнення" / Aspire /, буде базуватися в Атланті / штат Джорджія / і почне мовлення 30 червня.
Проект, заснований в партнерстві з комунікаційним гігантом "Комкаст корпорейшн", розрахований на афроамериканської аудиторію і покликаний сприяти зайнятості чорношкірих американців в індустрії розваг США.
"Для мене цей проект дуже захоплюючий. Часом я просто не вірю, що все це наяву", - заявив в опублікованому у вівторок інтерв'ю газеті "Лос-Анджелес таймс" Джонсон. "Це велике підприємство для мене, афроамериканської діаспори та її творчих діячів. Мені потрібен інструмент, щоб демонструвати позитивний імідж і матеріали сценаристів, продюсерів та режисерів з числа афроамериканців. Прагнення було і є рушійною силою мого життя", - пояснив 52-річний Джонсон. Він на даний момент є успішним підприємцем, володіючи цілою імперією тренажерних залів, мережею ресторанів, підрозділом ЗМІ і великим благодійним фондом.
"Меджік" не уточнив обсяг грошових вкладень в нове підприємство. Зазвичай запуск регіонального кабельного каналу в США вимагає інвестицій у розмірі 100 млн дол За словами Джонсона, він залучив необхідні кошти з особистих та інших приватних фондів. На першому етапі телеканал мовитиме на 11 млн клієнтів "Комкаст". Легенда баскетболу розраховує збільшити аудиторію до 50 мільйонів у найближчі роки. "Комкаст" в минулому році домовився з Мін'юстом США запустити до 2018 року в ефір 10 нових кабельних каналів, розрахованих на афроамериканців і вихідців з країн Латинської Америки. "Прагнення" є першим проектом в цьому ланцюжку.
Джонсон став другою знаменитістю "вищого ешелону" в США, що заснувала свій телеканал в останні два роки. У січні 2011 г зірка "блакитного екрану" Опра Уїнфрі приступила до мовлення на мережі OWN / Oprah Winfrey network /, проте їй поки не вдалося привернути увагу справді великої аудиторії. За словами екс-баскетболіста, він віддає собі звіт у складності поставленого завдання. "Ми навчимося у тих, хто йшов по цьому шляху перед нами. Ми розуміємо всі" за "і" проти ", - зазначив він.
Джонсон виступав за клуб "Лос-Анджелес лейкерз" 13 років і привів команду до п'яти перемог в чемпіонатах НБА. У 21 рік він став першим дебютантом НБА, який був названий "Найціннішим гравцем" плей-офф. "Меджік" домагався цього титулу ще в 1987, 1989 і 1990 роках. "Найціннішим гравцем" баскетболіст ставав і за підсумками матчів "Всіх зірок" НБА в 1990 і 1992 роках.
"Чаклун" перестав виступати в асоціації після сезону 1990/1991, коли зробив мало ефект вибуху бомби оголошення про те, що він - ВІЛ-інфікований. Однак в 1992 році він повернувся в баскетбол і виступив за олімпійську збірну США, а пізніше - в сезоні 1994-1995 років - знову грав у НБА.