Перегляд одного допису
Старий 27.03.2012, 09:06   #225
funt3
Передовик

Дописи: 4.185

Типово

У Придністров'ї існує мовлення цифрового ефірного телебачення, про яке знають одиниці

Загальносвітові тенденції і більш сучасний спосіб передачі сигналу вже реалізовуються в Придністров'ї. Третій рік в тестовому режимі існує ефірне телебачення. Це свого роду альтернатива тому, що є сьогодні. Головне завдання НАРОДНОГО ТВ - розширити інформаційний простір, підвищити якість і збільшити кількість каналів, що приймаються абонентами. Скористатися послугою такого телебачення можна вже сьогодні.
Новий телевізор Валентин придбав ще рік тому. Що таке DVB-T і для чого це потрібно і поняття не мав. Як втім, і велика частина жителів Придністров'я. Коли викликав майстра для настройки і підключення кабелю, дізнався - завдяки цим магічним буквах десятки телеканалів він може дивитися без декодера і без абонплати.

Валентин Люленов: «Майстер мені сказав, що в телевізорі є DTV-тюнер, а в магазині мені про нього два слова сказали, я не зрозумів, що це. Майстер мені включив настройки телевізора, настроїв, на той момент було десь близько 18 каналів і все добре показували. На даний момент працюють 36 каналів, коли дізнався взагалі, що є вбудований тюнер, який приймає стільки каналів, був дуже задоволений. Відразу декодер віддав тещі ».

Про існування такого телебачення в республіці знають одиниці. Але воно в Придністров'ї, як виявилося, працює вже 3 рік в тестовому режимі. Цифрове ефірне, або як назвало цей проект держава - народне телебачення, скоро охопить всю республіку. Для цього потрібні спеціальні передавачі. Зараз на території Придністров'я їх уже 8, але цієї потужності не достатньо, щоб забезпечити ефірної «цифрою» всі куточки нашого краю.

Євген Зубов, начальник державної служби зв'язку, інформації та ЗМІ: «Ми сподіваємося, що протягом року - двох, охопимо цифровим ТБ, ефірним справжнім цифровим ТБ в рамках проекту« народне телебачення »всю територію ПМР».

В залежності від регіону, поки можна приймати до 36 каналів. Скоро кількість на порядок зросте. І найголовніше - платити за їх перегляд у високій якості не доведеться. Та й замовляти окремі телеканали ніде не потрібно.

Євген Зубов, начальник державної служби зв'язку, інформації та ЗМІ: «Ми пропонуємо альтернативний варіант - це цифрова картинка, цифрове якість, це ефір. Підключатися до мережі не потрібно. І найголовніше - абонплата не стягується ».

Купуючи телевізор, покупець не завжди цікавиться, які функції у нього є. Виявляється, сучасні ЖК, плазми, або як кажуть у народі - плоскі, продаються вже з вбудованими DVB-T декодерами. Тому, якщо ви бачите у себе на телевізорі наклейку або напис в техпаспорті - доступ до ефірного телебачення для вас теж відкрито.

Щоб отримувати сигнал, досить просто купити звичайну дециметрову антену і спеціальний DVB-T декодер. Вони вже з'явилися на ринках і в спецмагазинах. Сама настройка займе не більше 5 хвилин.

Знайти спеціальний декодер зараз в республіці не так легко, та й ціна у нього не найкраща. Сьогодні саме це - головна проблема для держави. Тому першочергове завдання - налагодження зв'язків. В даний момент вже вирішується, які декодери і звідки привозити, а саме головне, як зробити ціни на них прийнятними.

Євген Зубов, начальник державної служби зв'язку, інформації та ЗМІ: «Ті верстви населення, які не можуть собі дозволити купити декодер, ми будемо знаходити таких людей і надавати декодери безкоштовно. Будемо знаходити можливість ».

Для Придністров'я це великий стрибок вперед, відзначають в держслужбі зв'язку та інформації. У Росії мовлення такого цифрового ефірного телебачення ще тільки зароджується, як втім, і в багатьох інших країнах світу. Придністровці ж можуть зробити свій вибір вже сьогодні.
funt3 зараз поза форумом   Відповісти з цитуванням