Перегляд одного допису
Старий 27.03.2012, 09:16   #10
funt3
Передовик

Дописи: 4.185

Типово

Перехід на "цифру" - 600 грн. Молодь: "Майбутнє телебачення тільки в Інтернеті"

Влітку дніпропетровські телеканали перейдуть на новий формат, для перегляду передач потрібно купувати тюнери

У Дніпрі гряде справжня тв-революція: на початку літа всі телекомпанії відключать від аналогового формату і переведуть на «цифру». Для телеглядачів це означає те, що в один момент їх телевізор перестане показувати всі канали. А для того, щоб «ящики» знову показували картинку, доведеться викласти з власної кишені близько 600 грн за спеціальний пристрій. В обласному передавальному центрі запевняють: з переходом на «цифру» покращиться не лише якість зображення, але і кількість телеканалів - до 34.

Код:
«Навіщо мені 34 каналу? Все одно я їх все дивитися не буду! І викладати таку суму за якийсь пристрій - для мене це занадто дорого! Адже я отримую мінімальну пенсію! А виходить, вибору немає - або купуй тюнер, або не дивися телевізор! »- Обурюється пенсіонерка Раїса Васильєва.

В облпередающем центрі нам пояснили, що телеканали перейшли на цифровий формат ще з листопада 2011 року. Однак, оскільки лише деякі з телеглядачів придбали тюнер, вони поки продовжують віщати в аналоговому форматі.

«Кабмін пообіцяв безкоштовно забезпечити спеціальними пристроями для введення в ефір нового формату мовлення незаможних: всіх інвалідів 1, 2 і 3 груп, осіб, які виховують дитину-інваліда (за умови, що дитина не перебуває на госсодержаніі), малозабезпечені сім'ї, які отримують держдопомогу, а також тих, хто отримує субсидії на оплату житлово-комунальних послуг. У держбюджеті на цей рік передбачено 350 млн 120 тис. грн на закупівлю таких пристроїв. 700 тис. сімей отримають тюнери безкоштовно », - пояснили в облпередающем центрі і додали, що для того, щоб безкоштовно отримати пристрій, користувачеві із зазначених категорій потрібно до 1 липня 2012 року звернутися із заявою до місцевих управлінь соцзахисту.

Місцеві телеканали нарікають, що з переходом на «цифру» - маса труднощів. «Цей формат поки ніхто не дивиться, а нам доводиться відраховувати кошти як за аналогове, так і за цифрове мовлення. Та й ліцензія обійшлася нам набагато дорожче », - розповів нам комерційний директор одного з місцевих телеканалів.

Тим часом молодь відреагувала на цю новину прохолодно. «Вся інформація: від новин до фільмів є в інтернеті! А майбутнє телебачення тільки у всесвітній Мережі », - каже студентка Ліза Аксьонова.
funt3 зараз поза форумом   Відповісти з цитуванням