У нас на форумі є ціла тема по наземній цифрі, також ця тема активно обговорюється нариклад
тут чи
тут
На що найперше я б радив звернути увагу тим хто хоче дивитися наземну цифру:
1. Сигнал 4 мультикомплексів DVB-Т2 кадований і Індето..., для прийому потрібні ПРавельні ресівери, вартість найдешевшого з них, на скільки я знаю, від 600 грн... Якщо ПРавельна сьогоднішня українська влада на український ринок DVB-Т2 пристроїв (ТВ і ресівери) допустить ще з 10 компаній окрім Стронгу і Ромсату то ціни на обладнання почнуть падати. Бо якщо придивитися до того ж Стронгу 8500 то його роздрібна ціна не більше 30 баків....
2. Сигнал DVB-Т2 в модуляції 256PSK (8біт/на символ), (для порівння сигнал зі супутника - DVB-S QPSK (2 біта/сивол), DVB-S2 8PSK (3 біта/сивол)), тому для його прийому на значній відстані від передавача буде потрібно антену ДМВ діапозону вартість якої співмірна з вартістю ресіверу. Тому раджу перед тим як надумаєте купляти для себе DVB-Т2 заглянути на сайт Зеонбуду, глянути де знаходяться найближчі до Вас передавачі і оцінити можливість прийому...
3. Ті 29-32 канали (з них ті що можна дивитися 15-16), які зараз транслються в DVB-Т2 не варті уваги - пратично все, окрім каналів "для Льоні космоса" є зараз ФТА+ЕМУ на супутнику -Амос 2/3 +Астра 4А
Тому раджу не спішити..., подумати, а чи дійсно Вам треба таку українську наземну цифру ????
Я наприклад зараз не розумію, що повинно заставити мене особисто викласти більш ні ж 1000 грн.. для того що б купити приймач і антену для наземної цифри і дивитися при цьому тільки ПРавельні канали... Також я не розумію з якого "бодуна" я маю це пропонувати своїм клієнтам ????