Перегляд одного допису
Старий 30.06.2012, 15:50   #393
симчич
Moderator

Дописи: 6.630
Ukraine
Типово

Мішель ПЛАТІНІ: «Це найкращий турнір за всю історію»

У Києві відбулася прес-конференція Мішеля Платіні та Григорія Суркіса

У столиці Євро-2012 відбулася прес-конференція УЄФА, в якій взяли участь президент цієї організації Мішель Платіні, президент Федерації футболу України Григорій Суркіс, а також генеральний секретар УЄФА Джанні Інфантіно і директор Мартін Кален.

- Польща та Українf організували фантастичний турнір, який на все життя залишиться в нашій пам'яті, - почав свою промову Платіні. - Відвідуваність Євро поставила рекорд за всю історію чемпіонатів. У нас була величезна кількість переглядів матчів по ТБ по всьому світу, і в цьому ми теж побили всі рекорди. 6000 волонтерів взяло участь у чемпіонаті, 8000 журналістів було акредитовано на турнір, і найголовніше, що було велике розвиток інфраструктури обох країн. Україна і Польща провели відмінний турнір, і я пишаюся, що свого часу їм було дано цей шанс. Євро-2012 показало, на якому високому рівні знаходиться наш суддівський корпус. Так, була одна помилка, але ми провели безліч хороших матчів без суддівських помилок. Євро-2012 був кращим чемпіонатом, який коли-небудь проходив в історії. Я гордий за Україну і Польщу, і я вдячний їм за те, яку роботу вони виконали.

- Напередодні Євро видання ВВС видало сюжет про расизм в Україні. Як ви можете оцінити обстановку в Україні та Польщі?
- Думаю, кожен, хто був в Україні і Польщі, може з упевненістю заявити, що цього не було. Ніде! Журналісти можуть бути свідками цього. Федерації Польщі та України можуть це підтвердити. Ця проблема існує скрізь, і в Англії, і у Франції, але ми повинні боротися з цим. Я не згоден з сюжетом ВВС, який говорив про расизм в Україні. Тут живуть прекрасні люди.

Ви не уявляєте, наскільки гордий український народ, який довів, що він в змозі приймати турніри такого рівня, що в їхній країні також є хороша якість футболу, хороші люди і хороша інфраструктура. Український народ гордий за те, що вони приймають Євро. І, я думаю що, в цьому ви могли переконатися за час перебування в Україні та Польщі.

- Чи буде прийняла технологія гол-лайн?
- Я проти цієї технології. Якщо судити по незарахованому голу збірної України, то в тому епізоді був офсайд, так чому б нам не ввести технологію з офсайду або по перетині м'яча лінії ауту? Чому б нам не ввести технології по грі футболіста рукою? .. Можна вводити багато технологій, але не думаю, що вони зроблять футбол краще. Судді здійснюють помилки, але на такому рівні вони відбуваються вкрай рідко, і на даний момент ми повністю задоволені суддівством! Тим не менш, питання по гол-лайн буде вирішуватися не мною, а членами УЄФА.

- Чим ви займалися у вільний від Євро-2012 час?
- Я пив багато горілки (сміється - Авт.). Я дивився матчі, зустрічався з національними федераціями, УЄФА, готувалися до фінальних матчів і брали участь в організації. Я був дуже напружений перед турніром, тому що на мене чинився великий тиск, які було протягом останніх років. Я дуже хотів, щоб все пройшло на високому рівні. Я приїхав сюди дуже напружений, але зараз я всім задоволений.

Григорій Суркіс, президент ФФУ:

- Цей чемпіонат став історичним для України і Польщі, він дав поштовх для розвитку інфраструктури країн. Я дуже вдячний УЄФА і президенту України Віктору Януковичу за їх терпіння і витримку. За те, що вони зробили все для того, щоб у нас в країні пройшов цей чемпіонат. Хочеться подякувати всім містам, які приймали Євро, які зробили все для того, щоб гості чемпіонату відчували себе комфортно і відчули нашу гостинність і дружелюбність. Спасибі уболівальникам, які зробили з цього турніру свято.

- Як можете відреагувати на звинувачення в расизмі з боку ВBC?
- Можу сказати лише одне. Найкращу відповідь телеканалу ВВС і Солу Кемпбеллу дали вболівальники збірної Англії, які напередодні матчу Англія - ​​Україна пронесли по центру Донецька труну з Кемпбеллом. Всі люди, які побували на Євро, побачили, що у нас не існує такої проблеми, і ми постараємося зробити все, щоб вона ніколи не виникла.

Востаннє редагував симчич: 30.06.2012 о 15:56.
симчич зараз поза форумом   Відповісти з цитуванням