В мене недавно вообще прикол був. Один клієнт приніс на ремонт телевізор Самсунг( казав що хрипить звук). Виявилося, що по відеовходу хрипить звук(таяк генератор йде на 10 кгц), потрібно перепрограмовувати память в телевізорі.Вхід в сервісний режим теж нічого не дав, мабуть злетіла прошивка. Треба було випаювати мікросхему-- і в програматор.І ще знайти прошивку. Програматора я ще не зробив, паяти було лінь, прошивку шукати також.Віддаю клієнту-- кажу йди в телемайстерню, вони повинні мати програматор, тай зроблять тобі десь за 80-100 грн. Клієнт поморщився, дорого... але відніс.За кілька днів здибає мене, ну я і питаю, ну як, зробили?
Аякже каже клієнт, взяли 100 грн за ремонт і дали другий шнур. Але йди подивися, настрой, бо щось сніжить і звук знову пропав, але інакше вже.. Ну йду дивитися, що то за шнур йому дали другий.Приходжу--- а майстри йому поставили антенний шнур з модулятора тюнера на антенний вхід телевізора.. А плату AV всередині відключили, А тюнер то глобо старий, світло моргне-- от і система звуку злітає, і шипить... Ну я все поправив, ще канали трохи посортував,бо сусід все таки, дай думаю зроблю добре.... А він мені за мою роботу тиць 2 цукерки моєму 5 ти річному сину, що зі мною прийшов, а мені дякую.... От так виходить ремонтувати сусідам за цукорки...
|