Перегляд одного допису
Старий 02.08.2012, 20:37   #370
funt3
Передовик

Дописи: 4.185

Типово

Рішення про частоту мовлення Громадського телебачення поки не прийнято

Рішення про те, на якій частоті почне мовлення Громадське телебаченні, поки не прийнято, повідомив РІА Новини генеральний директор ОТВ Анатолій Лисенко.

У вівторок у ЗМІ з'явилася інформація про те, що "Зірка" може позбутися субсидій, виділених їй на 2012-2014 роки, і перейти на кабельне мовлення, а на частотах телеканалу мовитиме ОТВ.

"Ніяких рішень поки не прийнято, а всякі повідомлення я прокоментувати не можу, тому що нічого про це не знаю ... Йде розмова про частоти" Зірки ". Але рішення поки не прийнято", - повідомив Лисенко, передає РИА Новости.
Коментар телеканалу "Звезда" РИА Новости отримати поки не вдалося.
У президентському указі про створення Громадського телебачення говорилося про можливість використання мережі розповсюдження телеканалу "Звезда". Однак сам Лисенко відзначав, що не хоче будувати Громадське телебачення на базі інших телеканалів. На його думку, нове ТБ має отримати власну частоту, а не займати чиюсь вже наявну.

Планується, що Суспільне телебачення почне мовлення вже 1 січня 2013 року. Розробники концепції нового телеканалу переконані, що він не стане повторенням Громадського російського телебачення (ОРТ) 90-х років, на базі якого в 2002 році з державною участю був створений Перший канал.
Безкоштовний і загальнодоступний канал почне роботу у формі автономної некомерційної організації. Спочатку ОТВ мовитиме за державні кошти, а пізніше - за рахунок приватних пожертвувань.

Реклами на телеканалі не буде. Керуючий орган громадського телебачення - рада - буде формуватися через Громадську палату без участі державних службовців, але із залученням різних політичних сил. Склад ради затверджуватиме президент. Також за главою держави залишиться право призначати гендиректора (він же буде головним редактором).
funt3 зараз поза форумом   Відповісти з цитуванням