Телеканал "Моя Планета" показує "Чудеса життя"
На телеканалі "Моя Планета" вперше в Росії стартував п'ятисерійний документальний цикл ВВС "Чудеса життя". Його ведучому професору Брайану Коксу належить досліджувати Всесвіт, щоб зрозуміти, як лише кілька фундаментальних законів природи породили саму хитромудру і унікальну силу в світі - силу під назвою життя.
У першому епізоді професор відправиться в зону Тихоокеанського вогняного кільця. Тут, в регіоні з найбільшим числом діючих вулканів, він досліджує тонку грань, яка відрізняє живих від мертвих і спробує дати відповіді на вічні питання: що ж таке життя і як могла зародитися перша іскра життя? Дія другої серії проиходит в США, де ведучий зустрічається з дивовижними природними створіннями, такими як сом і рак-богомол, і простежує процес еволюції почуття і розуму. У третьому фільмі циклу професор подорожує по Африці, де дізнається, як з неживого космосу, в якому правлять закони фізики і хімії, на землі могло з'явитися близько 8, 7 мільйонів видів і що їх усіх робить такими несхожими. У четвертій і п'ятій - йому належить визначити фізику розміру життя і зрозуміти, чому саме Земля стала місцем у Всесвіті, де зародилося життя.
За словами головного редактора телеканалу "Моя Планета" Миколи Табашнікова, основну частину контенту телеканалу складають фільми власного виробництва. "Однак ми також уважно стежимо за тенденціями в світі, регулярно зустрічаємося зі своїми зарубіжними колегами і першими показуємо російському глядачеві найсвіжіше і цікаве з того, що запропоновано на ринку", - говорить він.