Перегляд одного допису
Старий 30.09.2013, 11:52   #15
D-Misha
Передовик

Дописи: 3.851
Ukraine
Мій ресівер: х-810,Sat-Integral S-1228 HD
Типово

Салат « Змійка »

Склад салату:
4 середні картоплини ,
1 баночка консервованої горбуші ,
3 яйця ,
2 плавлених сирка ' Дружба ' ,
1 зубчик часнику ,
майонез ,

Для прикраси: мариновані огірочки , ще 2 яйця і зелень , можна використовувати консервовану кукурудзу і морквину.
Консервовану горбушу можна з успіхом замінити на відварну курку.

Рецепт приготування салату:

Картоплю і яйця для салату потрібно відварити заздалегідь , остудити , очистити . Якщо не остудити , при нарізці вони перетворяться на пюре , а нам це не потрібно.
Інгредієнти натираємо на тертці , викладаємо в салатник. Рибу подрібнюємо виделкою , видаляємо кісточки , викладаємо в салат.

Часник пропускаємо через прес , змішуємо з майонезом і заправляємо ним салат .
Власне , сам салат вже готовий , тепер будемо його прикрашати у вигляді змії. На блюдо викладаємо змійкою салат , надаємо йому форму звивистою ковбаски. Робиться це легко , тому що всі інгредієнти натерті на тертці і маса добре ліпиться . Змію обсипаємо тертим яйцем для вирівнювання поверхні . Якщо ви вже фахівець з карвінгу , можете викласти змію шарами , останнім з яких буде терте яйце , але врахуйте , що акуратно і красиво листковий салат у вигляді змії зробити набагато важче.

Тонкими кружальцями нарізаємо мариновані огірки і викладаємо з них луску змії. Очі і візерунок з маслин. У мене залишалося трохи кукурудзи від іншого салату і я її використовувала в оформленні зміїної мордочки . Жало і корона з морквини .

А що залишилися терті яйця змішуємо з часником , майонезом і дрібно рубаною зеленню і формуємо з них колобки - це будуть яйця змії , прекрасна закуска дорослим під високоградусні напої.

Востаннє редагував D-Misha: 30.09.2013 о 12:52.
D-Misha зараз поза форумом   Відповісти з цитуванням