Собаки, які допомагають у навчанні...

Мій учитель – собака. Ретривер, який любить коли йому читають книжки. Чому можна навчитися у собак?
6 жовтня – день вчителя. Це професійне свято, відзначається більш ніж у 100 країнах світу.
Хороший учитель дає своєму учневі не тільки знання, а й заохочує до навчання, вміє розгледіти в ньому унікальні особистісні якості, здібності, таланти, а також закладає основу для їх подальшого розвитку.
Шановні наші педагоги! Вітаємо Вас з цим світлим, добрим святом! Ви для нас дуже важливі люди у цьому світі. І ми завжди пам’ятаємо про це.
Жив на світі старий і мудрий вчитель. Одного разу його запитали: ” Хто ж був вашим першим вчителем? ” Він відповів – “Собака” .
Одного разу, на березі озера, я спостерігав за собакою. Спершу він обережно підходив ближче до води. Але побачивши своє відображення в ній, відскакував. Але собака, очевидно, сильно відчував спрагу і тому підходив до води знову і знову. І так кілька разів. Я спостерігав за нею і зрозумів, що вона боїться власного відображення.
Після кількох марних спроб угамувати спрагу, розумна собака нарешті знайшла вихід: вона сміливо стрибнула у воду і стала жадібно пити.
Тоді мені спало на думку: «я також можу так вчинити, якщо захочу щось зробити, але забракне сміливості. Треба йти назустріч своїм страхам, не приміряти їх на себе, а подивитися їм в обличчя».
Вайнона Півторарічна Вайнона – аляскинський баламут. Вона розумна і добра собака. А ще вона працює в … школі. Так, Вайнону взяли на роботу в одну із шкіл Британії, що знаходиться в місті Барнстепл (графство Девоншир). І працює собака помічником вчителя.
Адміністрація школи пішла на такий незвичайний крок для того, щоб підняти рівень успішності. Протягом усього уроку Вайнона знаходиться в класі разом з дітьми. І як показує практика, завдяки собаці в класі створюється доброзичлива атмосфера довіри, у дітей підвищується працездатність.
До спілкування з дітьми собаку спеціально готував дресирувальник. Результатами роботи Вайнони задоволені не тільки діти, а також вчителі й керівництво школи. Учні стали краще вчитися, збільшилася відвідуваність. Щоранку, приходячи до школи, всі з нетерпінням чекають появи Вайнони на своєму уроці. Адже вона для них не тільки асистент вчителя, а й найкращий друг.
У Фінляндії собаки допомагають маленьким школярам вчиться читати. Карло – чорний ретривер, який обожнює, коли діти йому читають книжки. Він завжди уважно слухає, ніколи не перебиває. Маленькі читачі відчувають себе з ним комфортно.
Карло зі своєю господинею часто ходить в публічну бібліотеку, що знаходиться в місті Міккелі, аби послухати маленьких учнів. Крім нього є ще чотири спеціально підготовлені собаки. Вони також допомагають дітям оволодіти навичками читання. Завдяки таким чотирилапим слухачам дітлахи завжди наполегливі у навчанні і швидко вчаться. А також у школярів молодших класів виробляється навичка механічного читання, ритм. Такі заняття тривають всього 15 хвилин. Але цього достатньо для того, щоб діти проявляли більший інтерес до книг.
Як бачите, собаки-вчителі позитивно і ефективно впливають на людину. Наші чотирилапі друзі володіють якостями подібними до людських. Вони часто висловлюють свої емоції і переживання звуками і мімікою зрозумілими для нас. Насправді, собаки можуть багато чому нас навчити. Важливо тільки бути готовим приймати ті знання, які вони нам дають.