Перегляд одного допису
Старий 23.10.2013, 00:22   #11
D-Misha
Передовик

Дописи: 3.851
Ukraine
Мій ресівер: х-810,Sat-Integral S-1228 HD
Типово

Заповіді 104-річного карпатського мудреця Андрія Ворона..(продовження)

ВЕСЕЛІСТЬ НА ГОДИНУ.

Алкоголь худих висушує ще більше. Повних ще більше повнить. У здорових забирає здоров’я. У хворих — життя. Сильних утомлює, а від слабих відбирає останні сили.

Сумних звеселяє на годину. Розумних робить дурними, а дурним здається, що вони розумнішають. Але це різновид безумства. Невинних алкоголь робить винними, а вільних — невільними.
То пити чи не пити?
Пити спиртне в малій мірі можна, але користі з цього ніякої. А втрат і клопоту може бути багато. Найрозумніше чинить той, який не п’є. Найгірше чинить той, що п’є рідко, але багато водночас. Великі дози спиртного руйнують.
Горілка збуджує кров, туманить розум і відбирає сили. Пиво в’ялить мозок і довго бродить у тілі.

Спиртне до 12 години — на ганьбу. Після 20-ї — на шкоду. До 30 років краще не пити взагалі.
Якщо куриш, кинь одразу й назавжди! Це буде першою великою перемогою твоєю. За нею, побачиш, будуть інші. Бо найбільші і найрадісніші перемоги — над собою.
ДУХ, РУХ І СЛУХ.
Я вже казав про три камені земного життя. І ще раз кажу: це триєдина твоя потрібність.
Потрібність для інших, потрібність для Господа і потрібність собі. Але як досягти цього? Спирайся на Дух, Рух і Слух.
Дух. Повсякчас очищуй і наповнюй силою спокою свою душу.
Рух. Повсякчас зміцнюй тіло рухом, фізичними зусиллями.
Слух. Повсякчас вслухайся в довколишній світ і в світ внутрішній.
Сім раз упади. Вісім разів підведися. І в намірах своїх, і в знегодах житейських, і в гріхах.
Одна копійка — це дуже мало. Копійка і роботяща людина — це вже гривня. А копійка, людина і Бог — це багатство.
У ворожки — правди трошки.
Все, що мене оточує, вийшло з мене або з моїх близьких. Так казали мудрі. Мабуть, з цього й починається патріотизм.
Все, що мені за життя вдалося, я зробив з Божою поміччю і з допомогою людей. Все, що погано вдалося, — я зробив сам.
Хто прославляє своє ім’я, той втрачає його.
Людина, яка веде боротьбу з обставинами, стає рабом обставин.
Хто вміє чекати, до того все приходить вчасно.
Влада — це твоє серце.
З болю (з піщинки, що потрапила в мушлю мідії) народжується перлина. Казано ж: і переллються сльози в золото...
Є три руйнівні, згубні речі: пити хтозна-що, спати аби з ким і читати абищо.
Хто має, тому й дається.
Краще, щоб погано говорили про тебе, ніж ти про когось.
З доброї губи — і добре слово.
Не вирішуй довго. Часу на роздуми не позичиш ні в кого.
Молитися, робити фізичні вправи дуже важливо натщесерце. Користі буде набагато більше.
Знайдіть бодай кілька хвилин, щоб серед дня і ввечері полежати на спині з піднятими ногами й руками. Можна легенько трусити ними. Ваше серце буде вдячне за це.