Чи люблять кішки комп'ютери?

Важко знайти на просторах Інтернету більш популярних тварин , ніж кішки . У фотоальбомах , листівках , блогах , смайликах - скрізь кішки. Від цих « няшек » часом нудить , так їх багато. Але що ж самі кішки думають про Інтернет і про комп'ютери ..?
Уявляєш , - розповідає приятель , - сідаю за комп'ютер , а Васька підходить до мене і басом « Меау ! ». Я йому «Відчепися , не бачиш , зайнятий» . А він як вчепиться зубами в руку ! «Ти що твориш , кажу , боляче ж . Не заважай працювати ». Так він ще й кігті випустить ! Я чудово розумію приятеля , так як стикався з подібним. Моя кішка не настільки категорична. Вона досить довго терпить , поки господар сидить , скорчившись перед світиться шматком пластика , і хаотично посмикує передніми лапами над іншим шматком пластика. Але потім вона шкодує господаря і дає йому подивитися на себе , а не на ці світяться штуки. Інакше кажучи , вона застрибує на стіл і стає в акурат між мною і екраном.
Чув та інші історії , як кішки заважають господарям сидіти за компьютером.В чому ж причина такої поведінки наших вихованців ? Кажуть , коти можуть вилікувати важкі хвороби своїх господарів. Можливо , вони розуміють , що без господарів їх сите життя швидко закінчиться , і прагнуть тримати «старших братів » в тонусі ?
Чув реальну історію , як кішка врятувала господиню від інсульту. Самотню жінку розбив параліч . Вона лежала зовсім одна в своїй квартирі і подумки прощалася з життям. Допомоги було чекати не від кого. І тоді її кішка лягла поруч з її головою, майже на голову. І лежала доти , поки інсульт не відступила . Жінка з подивом зрозуміла , що може рухатися. Потім вона зовсім оговталася , до неї повернулися рухливість і мова . Можна сказати , відбулася легким переляком. А от її кішка незабаром померла. Напевно , це не єдина історія порятунку людей кішками.
Може бути , робота за комп'ютером сприймається ними як важка душевна хвороба господарів , яку кішки намагаються лікувати усіма « подлапнимі » способами? Почасти цю гіпотезу підтверджує інша історія. Коли у нас був єдиний провідний телефон , то кішку страшно дратувало , коли хто-небудь говорив по ньому. Вона просто входила до несамовите стан і починала люто гризти кручений дріт. Адже це так дико : улюблений господар раптом починає говорити з шматком пластика. І не тільки говорити , але ще й сміятися , жестикулювати і вести себе ... як божевільний ! Зрозуміло , коли господарі говорять з нею, з кішкою , гладять її або , буває , ганяють шваброю. Але з шматком пластика? Таке потрібно терміново припиняти !
Ера радіотелефонів позбавила нашу кішку видимого ворога. Вона як і раніше турбується про наш стан , але провід вже гризти не може. Коли прийшов Skype, стало зовсім зле . Господарі почали не тільки кричати в нікуди , але і витріщатися в плоску світиться штуку. А адже за нею , наша кішка перевіряла , нікого немає ! Я бачу , як наші онлайн- розмови доставляють кішці душевні страждання. Але й за двері її не виженеш , буде скребти , поки не пустят.Что цікаво, коли господарі дивляться телевізор , це кішку не дратує.
Під шумок можна забратися в ліжко і пригрітися під хазяйським боком. Та й телевізор - той же камін. Тільки не гріє. Але , як і на полум'я , господарі можуть дивитися на нього нескінченно . І книжки цілком припустимі . Загалом допустимо все , що не перетворює господарів у недоумкуватих червонооких мавп. Але комп'ютер і телефони - вороги однозначно! До речі , хоч я і не кіт , але теж часом здригаюся , коли поруч зі мною хтось починає в повний голос говорити , звертаючись в порожнечу. І тільки наявність гарнітури за вухом заспокоює : це не псих , це «мобільний ». Так що думають кішки про комп'ютери та Інтернет ? Можливо , технічних деталей вони не розуміють , але впливу цієї техніки на господарів дуже не схвалюють ... « Феля , відійди! » Вибачте . Змушений закінчити статтю , так як моя киця знову стрибнула на стіл і встала перед екраном. І дивиться прямо мені в очі своїми золотими очима з питанням : «А чи не зайнятися нам прасуванням моєї чудової шкурки ? » Раніше я проганяв її , щоб не заважала працювати. Але потім ...
Ви пам'ятаєте , скільки можна сидіти безперервно перед екраном відповідно до санітарних норм ? І як часто рекомендується робити гімнастику для очей і для хребта , якщо сидиш перед комп'ютером ? Моя кішка СНіПів не читав, але якось зрозуміла, що треба господаря відривати хоч раз на дві години від цієї гидоти. Тепер я її не жену . Я її гладжу , переводячи погляд від бездушного сховища « няшек » на реальне чудо природи .*Автор : Олександр Ягольник*