Перегляд одного допису
Старий 07.11.2013, 00:27   #289
D-Misha
Передовик

Дописи: 3.851
Ukraine
Мій ресівер: х-810,Sat-Integral S-1228 HD
Типово

Дівчинка - вовк потрапила до книги рекордів Гіннеса..

11- річна Супатра Сасупфан з передмістя Бангкока потрапила до Книги рекордів Гіннесса як найбільш волохата дівчинка в світі. Все обличчя , вуха , руки , ноги і спина малятка покриті густою « вовною » , що робить її схожою на вовка. Цікаво , що сама дівчинка вже звиклася зі своєю особливістю і навіть пишається тим , що стала такою популярною.

11- річна Супатра зізнається, що горда отримати звання " самої волохатими дівчинки у світі". Все її життя інші діти дражнили Супатра , називаючи дівчинку " мавпячолицею" і " дівчинкою - вовком " , проте тепер , коли Супатра потрапила до Книги Рекордів Гіннеса , діти в школі почали ставитися до неї зовсім по іншому. "Я щаслива , що потрапила до Книги рекордів. Багатьом людям доводиться постаратися , щоб опинитися в ній . А мені було задано лише кілька питань - і все " , - розповідає дівчинка.

Вона страждає вродженим синдромом Амбрас або гіпертрихоз , більш відомим як синдром перевертня , пов'язаним із зміною в хромосомах. Супатра - одна з 50 осіб у світі , які страждають цим рідкісним генетичним відхиленням . Її обличчя , вуха , руки , ноги і спина покривають волосся , які не піддаються навіть лазерному видаленню , навпаки , стають все густішим і густішим , тому мати дівчинки просто регулярно підрівнює волосся на обличчі дочки ,
що в підсумку може призвести до втрати зору. Крім того " ​​дівчинка -вовк" схильна до алергій .

Тепер , коли шкільні мучителі більше не турбують дівчинку , Супатра нарешті влилася в колектив класу і навіть стала популярною. « - Було кілька людей , які дражнили мене мавпочкою , але вони так більше не роблять. » - Каже дівчинка.
« Я звикла до такого стану , я не відчуваю волосся на обличчі , хоча через них я не завжди бачу те , що відбувається навколо. Сподіваюся , що коли-небудь зможу їх зістригти , » - розповідає дівчинка. Енергійна маленька тайка не дає хворобі позбавити її шансу на нормальне життя.
«Мені подобається математика , так що я зможу потім навчати інших дітей. Я хочу стати лікарем і допомагати іншим вирішувати їхні проблеми зі здоров'ям » , - зізнається Супатра .
Батько дівчинки , 38- річний Саммруенг розповів , що при народженні у Супатра ніздрі були шириною всього лише в 1 міліметр , тому дівчинка не могла нормально дихати і перші три місяці свого життя провела в інкубаторі. Пізніше довелося провести хірургічне втручання для того , щоб розширити ніздрі дівчинки.
Тоді Супатра провела в лікарні близько десяти місяців. У віці двох років дівчинці зробили ще одну операцію , після чого вона змогла нормально дихати. Пізніше коли батьки Супатра , 38 -річні Саммруенг і Сомфон , забрали доньку з лікарні додому , вони зіткнулися з низкою проблем. « Коли наші сусіди вперше побачили доньку , вони запитали мене , що за страшний гріх я скоїв . - Зізнається Саммруенг .
Батьки хвилювалися , що інші діти задразнят їх доньку , однак вона навчилася швидко розташовувати до себе людей , так що у дівчинки багато друзів.