Перегляд одного допису
Старий 13.11.2013, 03:43   #299
D-Misha
Передовик

Дописи: 3.851
Ukraine
Мій ресівер: х-810,Sat-Integral S-1228 HD
Типово

Пила, курила і дожила до ста років...

Літня жителька Великобританії Дороті Хоу досягла свого 100-річчя попри те, що викурила за своє життя майже півмільйона сигарет і щодня пила спиртне, пише FederalPost.

Жінка, яка замолоду працювала секретаркою, вперше затягнулася у віці 16 років, і відтоді щодня викурювала по 15 міцних сигарет Superking.

За останні 84 роки вона викурила близько 460 тисяч цигарок і витратила на це близько 300 тисяч доларів у перерахунку на сучасні ціни.

Але незважаючи на очевидний ризик для здоров'я Дороті впевнена, що секрет її довголіття саме в тютюнопалінні і регулярному вживанні віскі.

"Своїм здоров'ям я зобов'язана сигаретам і віскі. Я п'ю потроху, і мій лікар сказав, що без моїх шкідливих звичок мене б давно вже не було в живих. Я все ще жива і можу підняти лікті. Це чудово! У мене було довге життя і Бог ставився до мене дуже добре. Мені дуже пощастило", - сказала Дороті, насолоджуючись своїм улюбленим сортом віскі.

Бездітна Дороті живе у своєму власному будинку в Салтдіні, Східний Сассекс. Її чоловік Пітер помер у 1993-му, протягом 23 років він потерпав від раку. На момент смерті чоловікові було лише 60 років. Відтоді Дороті живе сама.

"Я постійно кажу собі, що збираюся кинути палити. Почалося це після того, як сигарети почали дорожчати, але щоразу я вирішую, що ще рано, що час ще не настав", - сказала вона в інтерв'ю Mail Online.

"Коли я почала курити, мені було близько 16, і цигарки коштували дуже дешево. Я не можу повірити, що зараз вони такі дорогі", - додала Дороті.

За словами іменинниці, у сучасного віскі так само гарний смак, як і 80 років тому. Жінка підкреслює, що незважаючи на те, що її рухи вже не такі швидкі, як раніше, її розум все ще гострий.

Щоб відсвяткувати таку знаменну дату, друзі відвезли Дороті в місцевий паб, де пропустили по кілька чарок її улюбленого віскі, перш ніж повернутися додому, де жінку чекала вітальна листівка від королеви.

"Її люблять і поважають. У неї багато друзів. Вона чудова і у неї лагідний характер. Дожити до ста років - це справжнє досягнення великої жінки", - сказала її подруга Лінн Сасс.