Перегляд одного допису
Старий 05.01.2014, 02:22   #83
D-Misha
Передовик

Дописи: 3.851
Ukraine
Мій ресівер: х-810,Sat-Integral S-1228 HD
Типово

Чому краще стояти, ніж сидіти.....

Як заявляють деякі вчені, стояти більшу частину дня набагато корисніше для здоров’я, ніж сидіти. Різниця суттєва, пояснює Майкл Мослі.

Знаєте, скільки годин на день ви сидите? Менш ніж вісім? Більше десяти? Недавнє опитування показало, що багато хто з нас проводять до 12 годин на день в сидячому положенні, працюючи за комп’ютером або переглядаючи телепередачі. Якщо ж додати до цього приблизно 7 годин, що ми спимо, то разом виходить цілих 19 годин майже повної нерухомості.

Така кількість сидіння нам явно шкодить, деякі дослідження припускають, що тривалість життя малорухомих людей в середньому на два роки менша, ніж активних. Більшість з нас грішать надмірним сидінням. Ми сидимо на роботі, в машині і вдома, рухаючись тільки для того, щоб переміститися з одного сидіння на інше.

Навіть якщо ви регулярно виконуєте фізичні вправи, цього може бути недостатньо. Все більше фактів свідчить про те, що вправи не можуть компенсувати шкоди від тривалого сидіння. Завдяки новітнім технологіям ми сьогодні рухаємося менше, ніж будь-яке покоління в історії людства.

Перші наукові заяви про те, що стояти корисно, з’явилися не пізніше 1950-х років, коли в одному дослідженні порівнювалося здоров’я кондукторів (вони стоять) і водіїв автобусів (вони сидять). Згідно з результатами, опублікованими в журналі The Lancet, кондуктори мали вдвічі менший ризик серцевих захворювань, ніж водії.