Опублікована сьогодні в 17:29
Прес -конференція Урмаса Паета у зв'язку з його розмовою з Кетрін Ештон : текстова трансляція ( 118 )
undefined
Paet andis pealtkuulamise asjus pressikonverentsi
Galerii : Paet andis pealtkuulamise asjus pressikonverentsi
Paet andis pealtkuulamise asjus pressikonverentsi
Міністр закордонних справ Естонії Урмас Пает прокоментував на прес -конференції витік його розмови з Кетрін Ештон , в якому він говорив , що снайперів на Майдані найняв хтось із нової української коаліції.

*
- Я розмовляв з Кетрін Ештон 26 лютого, через день після мого візиту на Україну . Метою дзвінка було передати панували на Україні настрою.
- Прикро , що такі розмови доходять до тих , хто не повинен їх чути . З'явилися і спотворені версії запису , мета яких - дискредитувати український уряд. Я говорив про те, які існували версії того, що відбувається на Україні .
- Я не давав оцінок. Я тільки висловив занепокоєння , що якщо розмови почнуть жити своїм життям , це може погіршити ситуацію на Україні .
- Я дзвонив по мобільному телефону МЗС. Зараз я не можу бути впевнений , що більше мене не прослуховували. Зараз у нас немає інформації , як могла виникнути витік .
- У нас є відповідні установи , які розслідують дану витік. Немає сенсу припускати , як вона могла виникнути. Можна тільки припускати , чому запис було викладено в інтернет через тиждень , коли новий уряд вступило на посаду.
- Я повідомив Кетрін Ештон про витік , але думаю , що її сповістили до мене .
- Я не знаю , чий телефон прослуховували - мій або Ештон. Про витік я дізнався від журналіста Postimees .
- Вирішувати , чи будуть тепер посилено заходи безпеки , - завдання інших відомств.
- Ймовірно , цей запис намагаються використовувати для того , щоб дискредитувати новий уряд України . Я категорично з цим не згоден. Вчинені на Майдані злочину вимагають розслідування , винні мають отримати покарання .
- Телефон , за яким я говорив з Ештон , я брав з собою і на Україну . Я користуюся телефоном iPhone 4 , але абсолютно неясно , чи пов'язана витік розмови з моїм телефоном .
- Ольга ( в розмові Пает згадував лікаря Ольгу Богомолець ) була на Майдані главою медичної служби.
- У мене немає підстав вважати , що надалі треба буде використовувати для телефонних розмов інші засоби.
- Те , що насправді відбувалося в Києві , має з'ясувати слідство . Я думаю , що багато хто хоче , щоб на Україну було проведено незалежне розслідування.
Прес -конференція закінчена.