![]() |
|
|
|
|
#1 |
|
Активіст
![]() Реєстрація: 15.10.2014
Дописи: 310
Ukraine
Мій ресівер: Q-SAT ST-08
|
Доброго вечора, шановні форумчани.
Зіткнувся з наступною проблемою. Використовував для програми EJTAG_ТТ старий комп'ютер товариша LPT портом. Комп'ютер довелося віддати. Хотів придбати LPT-контролер ST-LAB. Його в наявності не виявилося. У результаті довелося придбати контролер ATCOM 7805. Зібраний на чипі WCH 353L. Після установки драйверів порту був привласнений діапазон адрес С000-C007. Програма EJTAG_ТТ працює, як і більшість програм з адресами 0378, 0278. За умовчанням в Windows 7 ще присутній якийсь ЕСР-порт принтера, який займає потрібні мені адреси. Фізично його немає. Видаляти його пробував, але він не пропадає. ![]() Знайшов програму PCICFG для даного чіпа, яка повинна змінювати адресу, але вона не працює. При запуску помилка "Load GENPWDM.SYS failure". Далі вікна з питаннями і латинськими символами і кирилицею. ![]() На жаль я вже далеко від місця покупки і повернути/поміняти його вже не вийде. Кому-небудь вийшло використовувати цей контролер? |
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Активіст
Ukraine
|
Цитата:
Вільних фінансових коштів у мене зараз не так багато. І було незручно тримати поруч два системних блоки, один з яких стояв тільки через LPT порт. |
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Активіст
Ukraine
|
Ситуація змінилася. Поки розбирався з контролером, виявив, що на материнській платі є невиведений LPT роз'єм. Спаяв шлейф і вивів його назовні. Довжина шлейфу - 20 см. Але програматор поки не працює.
EJTAG_TT пише: Код:
Выбран режим работы с процессорами Ali M332x CPU ID = 00000000 У биосе настройки правильні (адреса 378, ECP + EPP) Єдине не зрозумів - ECP Mode Use DMA = 3. Чогось не вистачає. Драйверів не знайшов в Інтернеті (материнська плата 2008 року). ОС - Windows 7. Він поставив свій стандартний драйвер. Без них повинен LPT працювати? В чому може бути причина? |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Активіст
Ukraine
|
Перевірив прозвонкой кабель на материнку - скрізь ланцюг є. Правильність запаювання вірна.
Вирішив перевірити LPT порт зовнішньою програмою. Щоб бачити інформацію потрібна Реєстрація! На виходах D0-D7 вихідні напруги змінюються В. Задіяні входи BUSY, ACK, ERROR при подачі на їх вхід напруги свій стан змінюють. Програматор не працює. Адреса вказав вірно. У чому може бути причина? Востаннє редагував Andbiz: 31.10.2015 о 11:47. |
|
|
|
![]() |
| Закладки |
|
|