![]() |
|
|
#1001 |
|
Moderator
![]() Реєстрація: 16.04.2010
Дописи: 6.688
|
23-річний біатлоніст збірної України Богдан Цимбал прокоментував 18 місце в гонці переслідування на чемпіонаті світу-2021 в словенській Поклюці.
«Дуже важко сьогодні було на трасі. Перші два кола я працював з хлопцями, зразу кинувся в бій. Трішки не в своєму режимі їхав. Це було дуже важко. Гори почали накривати, м’язи дуже сильно почали затікати. Але спрацював на рубежі. В принципі, задоволений своїм результатом, з огляду на те, що на трасі було нелегко. На чемпіонаті світу, у порівнянні з Кубком IBU, спортсмени – звірі (сміється)! Я не знаю як можна по іншому сказати. Тут дуже високий темп, тут не можна помилятися: ні на маленькому поворотику, ні на виході з підйому, навіть на спуску! Тут все в секундочках, все поряд. Всі їдуть на своїй межі, на своєму максимумі. Все ж таки, тут найсильніші люди, і тут дуже важко», - сказав Цимбал. |
|
|
|
|
|
#1002 |
|
Moderator
|
23-річний біатлоніст збірної України Богдан Цимбал прокоментував 18 місце в гонці переслідування на чемпіонаті світу-2021 в словенській Поклюці.
– Думаю, гонка була крутою для мене. Заїхати в 20-ку на чемпіонаті світу – це достойний результат. Мені сподобалася моя стрільба, сподобалося те, що був лише один промах. Звичайно, хотілось би спрацювати на «нуль», але вийшло, як вийшло. Мені трішки не сподобалася моя робота на лижні, тому що важко було втриматися за спортсменами ТОП-рівня. Вони мене наздоганяли, обганяли… Я намагався вчепитися за ними, але сьогодні був не той стан, щоб працювати з ними все коло. Але, загалом, я задоволений. – Висота дає про себе знати? – Ймовірно, вона вносить свої корективи в моє самопочуття. Думаю, що після сьогоднішньої гонки все буде добре, і мій хід покращиться. Зараз трішечки відпочинемо, і знову в бій. Глянемо, як буде там. – І знову ж відзначу твою сьогоднішню стрільбу. Як тобі працювалося на вогневому рубежі? – Я абсолютно не задумувався про стрільбу. Я просто був готовий працювати на «нуль» всі рубежі. На жаль, промазав на першому. Сам не зрозумів чому. Стрільба сьогодні знову була швидка, хоча, знову-таки, я не спішив, у мене не було завдання якнайшвидше відпрацювати на рубежі. У мене було завдання: стріляти чітко і правильно, щоб це був «нуль». В принципі, якщо не брати до уваги перший рубіж, у мене це вийшло. Тому так, я задоволений стрільбою, все класно. – Що сказав Юрай Санітра після фінішу? – Тренер був задоволений результатом. Мені сподобалося, що він вийшов на останнє коло, на мій фініш. Юрай підганяв мене в момент, коли ми з Бормоліні виходили на фінішну пряму. Він підкричав, підбадьорив, зумів дати певні настанови тоді, коли я намагався відірватися від Бормоліні. Сказав, що я молодець, гарна гонка і гарна робота. Sport.ua Telegram |
|
|
|
|
|
#1003 |
|
Moderator
|
Біатлоніст збірної України Артем Тищенко прокоментував 43 місце в індивідуальній гонці на чемпіонаті світу-2021 в словенській Поклюці.
«Гонка видалася дуже важкою, перш за все, це пов'язано із тим, що була велика пауза в змаганнях, тому зовсім не було свіжості. Важко біглося по дистанції. На останньому колі зробив все від себе можливе, працював до останнього. На стрільбі все було добре, хоч і стріляв не швидко, але надійно. На останній стійці трішки не довів постріл, швидко натиснув, і, на жаль, вийшла помилка», - сказав Тищенко. Біатлонний сезон-2020/21: розклад, анонси, трансляції, результати |
|
|
|
|
|
#1004 |
|
Moderator
|
У Брезно-Осрблі відбувся перший з двох спринтів четвертого етапу Кубка IBU.
Переможницею стала росіянка Анастасія Єгорова, «срібло» і «бронзу» забрали норвежки Марті Кракстад Йохансен і Каролін Ердаль. 23-річна українська біатлоністка Анна Кривонос була близька до медалі, але поступилася Ердаль всього 0,2 секунди. Спринт. Жінки 1. Россия Анастасія Єгорова (0+0) 19: 57,1 2. Норвегия Марті Кракстад Йохансен (0+0) +14,7 3. Норвегия Каролін Ердаль (0+1) +17,4 ... 4. Украина Анна Кривонос (0+0) +17,6 16. Украина Ірина Петренко (1+0) +50,6 28. Украина Надія Бєлкіна (1+0) +1:21,9 59. Украина Валерія Дмитренко (0+1) +2:41,7 Sport.ua Telegram |
|
|
|
|
|
#1005 |
|
Moderator
|
У суботу, 20 лютого, в словенській Поклюці відбулася чоловіча естафета в рамках чемпіонату світу-2021 з біатлону.
Збірна України, яку представляли Богдан Цимбал, Дмитро Підручний, Артем Прима та Антон Дудченко, більшу частину гонки була серед претендентів на медалі. Після третього етапу Прима взагалі передав естафету Дудченку на другій позиції. Однак 24-річний Дудченко на останньому етапі не зміг скласти конкуренцію найкращим біатлоністам планети. У підсумку Норвегія очікувано стала чемпіоном світу, срібні медалі завоювали шведи, а замкнули трійку призерів представники СБР. Результати гонки: 1. Норвегия Норвегія (0+8) 1:12:27,4 2. Швеция Швеція (0+7) +33,1 3. СБР (0+5) +50,9 4. Франция Франція (1+11) +1:02,0 5. Украина Україна (0+4) +1:12,7 6. Италия Італія (2+14) +1:35,5 |
|
|
|
|
|
#1006 |
|
Moderator
|
Після мас-старту на ЧС-2021 з біатлону розгорівся великий скандал: збірна Норвегії подала протест від імені Тар'єя Бьо через ситуацію з українцем Артемом Примою.
Тренер норвежців Егіл Крістіансен пояснив, що сталося: «Йому не дали нормально стріляти лежачи. Українець відібрав собі 7-й килимок, що повинен бути у Тар'єя. Тар'єй прийшов реально першим, але йому довелося піти в сторону та повернутися на 12-ту установку. Він на цьому втратив 10–12 секунд». Тар'єю Бьо розповів, що його і Артема Приму викликали до суддів, щоб вони виклали свою точку зору: «Це трохи дивно. У мене була висока швидкість на трасі. Я попрямував до 7-ї установки, яка, я впевнений, була моєю. Потім ми підійшли до стрільби, я та українець. Раптом я бачу, що ми обидва заходимо на один килимок! Замість того, щоб лежати на одному килимку, сперечатися і битися, я подумав: добре, я зроблю розворот і знайду вільний килимок». Окрім часу, який він витратив на переміщення, Тар'єй Бьо також припустився промаху. В результаті норвежець втратив багато часу на цьому вогневому рубежі. Після гонки протест було розглянуто, і Тар'єй Бьо не отримав знижку за часом, як того вимагала збірна Норвегії. Тар'єй Бьо, який в підсумку фінішував шостим, не думає, що це коштувало йому потенційної медалі: «Немає ніяких правил на такі випадки. Ця історія про те, що спортсмени повинні домовлятися між собою, щоб знайти своє місце. Також гонщики можуть трохи підтримати мою позицію, адже я не вплинув на медалі. Для мене все одно: четверте, п'яте чи шосте місце». ЧС-2021 з біатлону. Легрейд виграв мас-старт, Прима не потрапив у топ-20 Sport.ua Telegram |
|
|
|
|
|
#1007 |
|
Moderator
|
У найближчу суботу, 27 лютого, в австрійському Австрия Обертілліасі стартують гонки юніорського чемпіонату світу.
Спортсмени юніорської та юнацької вікових категорій розіграють медалі в чотирьох видах: індивідуальній гонці, спринті, гонці переслідування та естафеті. Українська команда на змаганнях буде представлена в такому складі: Юніорки: Христина Дмитренко, Дарина Чалик, Юлія Городна, Оксана Москаленко, Любов Кіпяченкова. Дівчата: Аліна Велігорська, Олександра Меркушина, Ганна Скрипко, Олена Городна. Юніори: Євген Івченко, Дмитро Грущак, Арсен Бочок, Владислав Романчіч, Роман Боровик. Юнаки: Марк Козак, Степан Кінаш, Віталій Мандзин, Владислав Чихар, Сергій Кришталь. Біатлонний сезон-2020/21: розклад, анонси, трансляції, результати Sport.ua Telegram |
|
|
|
|
|
#1008 |
|
Moderator
|
25-річна біатлоністка збірної України Дар'я Блашко розповіла про те, що білоруси і українці кардинально відрізняються.
– Наскільки ви сьогодні вже відчуваєте себе українкою? – Трансформація відбулася дуже швидко (сміється). Я не можу сказати у відсотках, наскільки я українка. Напевно, правильніше буде відповісти так: як і в будь-якій країні, ти одночасно відчуваєш себе і комфортно, і не дуже. Добре там, де нас немає. Але мені подобається, що в Україні набагато більше можливостей. Тут цінується свобода слова, правда, деякі не знають, що з цим робити, і не усвідомлюють свого щастя (посміхається). Хоча, ясна річ, в Україні в порівнянні з Білоруссю є і свої мінуси. – По-вашому, у білорусів і українців більше подібностей чи відмінностей? – Я б сказала, що ми колосально відрізняємося. Хоч ми і братські народи, які межують, дружать, спілкуються, але все-таки білоруси і українці дуже різні. Можливо, так склалося історично. Зараз Білорусь йде по такому шляху, який Україна проходила якийсь час назад. Нехай ці шляхи не можна порівнювати один до одного, але багато схожих рис. І в цьому плані українці вже пішли вперед. – Ще кілька років тому частину білорусів співчутливо кивала в бік українців, мовляв, як вони там справляються в цій політичній кризі. Сьогодні ситуація розгорнулася на 180 градусів? – Напевно, можна так сказати. Чимало українців справді переживають і питають, що насправді відбувається в Білорусі. Хтось володіє ситуацією, хтось ні – втім, навіть в Білорусі ніхто не володіє ситуацією на сто відсотків. Але всі бажають, щоб все скоріше налагодилося, бо в Україні люди розуміють, наскільки важливий мир. – Ви самі стежите за новинами з Білорусі або намагаєтеся читати їх поменше? – Перший час я, звичайно, постійно стежила за новинами, що накладало свій відбиток. По ходу сезону дуже багато часу йде на змагання і відновлення, тому просто не залишається часу, щоб у великій кількості витрачати його на соцмережі. Зараз читаю менше. Sport.ua Telegram |
|
|
|
|
|
#1009 |
|
Moderator
|
У суботу, 27 лютого, в австрійському Обертілліаху відбулася індивідуальна гонка у дівчат в рамках юніорського чемпіонату світу-2021 з біатлону. Україну представляли Олександра Меркушина, Олена Городна, Аліна Велігорська та Анна Скрипко.
Ця гонка стала дебютною на міжнародному рівні для Олександри Меркушиної, молодшої сестри чотириразової призерки дорослих чемпіонатів світу в естафеті Анастасії Меркушиної. 16-річна біатлоністка на першому вогневому рубежі заробила півтори хвилини штрафу, а на другому зуміла обійтися без промахів, після чого несподівано зійшла з дистанції на третьому колі. Олександра на другій стрільбі працювала з положення лежачи, тоді як за правилами в індивідуальній гонці потрібно на другому вогневому рубежі стріляти стоячи. Її дискваліфікували. Найкращою серед українок стала Олена Городна, яка з двома штрафними хвилинами в пасиві зайняла 19 місце. Чемпіонкою світу при аналогічній стрільбі стала француженка Жанні Рішар, яка виграла в Олени три з половиною хвилини. Результати гонки: 1. Жанні Рішар (1+1+0+0) 32:18,8 2. Лєна Репінч (1+1+1+1) +32,7 3. Ема Капустова (0+0+0+0) +1:03,1 ... 19. Олена Городна (1+0+0+1) +3:34,3 35. Анна Скрипко (0+1+0+0) +5:33,7 44. Аліна Велігорська (1+0+2+2) +6:03,6 DSQ Олександра Меркушина (2+0...) |
|
|
|
|
|
#1010 |
|
Moderator
|
У понеділок, 1 березня, в австрійському Обертілліаху відбудеться спринтерська гонка у дівчат в рамках молодіжного чемпіонату світу-2021 з біатлону.
Пропонуємо ознайомитися зі стартовими номерами українок. 9. Олександра Меркушина 38. Олена Городна 80. Аліна Велігорська 88. Ганна Скрипко Sport.ua проведе текстову трансляцію гонки. Початок о 12:00 за Києвом. Біатлонний сезон-2020/21: розклад, анонси, трансляції, результати |
|
|
|
![]() |
| Закладки |
| Параметри теми | |
| Параметри перегляду | |
|
|