![]() |
|
|
#1121 |
|
Moderator
![]() Реєстрація: 16.04.2010
Дописи: 6.688
|
30-річний біатлоніст національної збірної Норвегії Йоганнес Бьо розповів, що його вкусила гадюка, коли він працював у своєму саду.
«Коли я зайшов у будинок, то побачив, що з литки тече трохи крові. А потім я помітив два проколи. Тоді я склав два і два разом. У травмпункті я був у безпеці та під наглядом. Будемо сподіватися, що цей хробак надасть мені такі ж магічні надздібності, які павук дав Спайдермену», - сказав Бьо. Нагадаємо, раніше Йоганнес Бьо назвав дату завершення своєї кар'єри. |
|
|
|
|
|
#1122 |
|
Moderator
|
В італійському Фрассіноро пройшли змагання з літнього біатлону – Frassinoro Summer Biathlon Festi
.Переможницею жіночої частини Фестивалю стала українська біатлоністка Дар’я Блашко, яка показала на фініші найкращий результат, випередивши інших призерок гонки – Доротею Вірер та Аллу Гіленко. Спочатку спортсмени провели дуельну стрільбу, визначаючи стартові номери. Далі – невеличка кваліфікація, схожа на міні-спринт, але з трьома запасними патронами на кожен рубіж. Вирішальні гонки проходили у форматі мас-стартів, в кожному з яких брали участь по чотири учасніці (за кількістю підготовлених установок для стрільби). Півфінал Блашко впевнено подолала з чистою стрільбою на обох рубежах, а ось у фіналі, в якому було чотири стрільби, припустилась трьох хиб. Щоправда, основна суперниця, Вірер, була ще менш точною: чотири кола штрафу, тож, на фініші Блашко випередила італійку на вісім секунд. |
|
|
|
|
|
#1123 |
|
Moderator
|
26-річна біатлоністка збірної Франції Жюлья Сімон, яка виграла загальний залік Кубка світу за підсумками минулого сезону-2022/23, звинувачується у шахрайстві з банківськими картками.
Повідомляється, що Сімон мала доступ до особистих даних олімпійської чемпіонки Жюстін Бреза-Буше. Жюлья Сімон використала комп'ютер та електронну пошту партнерки по команді для здійснення покупок. Бреза-Буше звернулася зі скаргою до Французької федерації лижного спорту, але до зими жодних розслідувань не проводилося, через що Жюстін подала позов. Звинувачення у використанні карток, що не належать їй, Сімон заперечує. Жюлья видалила свої облікові записи в соцмережах. |
|
|
|
|
|
#1124 |
|
Moderator
|
Біатлоністи збірної України Дмитро Підручний та Віталій Мандзин виступлять на літньому фестивалі BLINK, який відбудеться у норвезькому Саннесі.
Підручний та Мандзин уперше виступлять на турнірі. BLINK пройде з 2 по 5 серпня. Турнір об'єднує у програмі змагання з біатлону та лижних гонок. Нагадаємо, що літня світова першість з біатлону пройде з 24 по 27 серпня у словацькому Осрблі. |
|
|
|
|
|
#1125 |
|
Moderator
|
Керівництво Міжнародного союзу біатлоністів (IBU) відвідало Україну. Йдеться про президента організації Олле Далліна та генерального секретаря Макса Кобба.
Вони побували в Україні на запрошення президента Федерації біатлону України (ФБУ) Івана Крулька. Вони побували в Бучі та Києві, де зустрілися з головою НОК України Вадимом Гутцайтом. Обговорювали перспективи будівництва біатлонного комплексу в Бучі. Пізніше делегація вирушила до Чернігова, де також обговорили питання відновлення місцевої тренувальної бази, яка постраждала через ракетні удари. У майбутньому розглядається можливість проведення одного з етапів Кубка світу в Україні. |
|
|
|
|
|
#1126 |
|
Moderator
|
Зірковий німецький біатлоніст Бенедікт Долль заявив про те, що сезон 2023/2024 стане прощальним у його кар'єрі:
«На жаль, я не зможу виступити на Олімпіаді 2026 року. Прийшов час присвятити себе сім'ї та своїй дитині. Цей зимовий сезон стане останнім у моїй кар'єрі», – заявив Долль. 33-річний Долль дебютував на Кубку світу в сезоні 2011/2012. Головним досягненням у його кар'єрі є золото чемпіонату світу 2017 року в спринті. Сумарно Долль здобув три перемоги і 15 разів піднімався на подіум на етапах Кубка світу. Брав участь в Олімпіадах 2018 і 2022 років, 2018 року в Пхенчхані завоював дві бронзи – у переслідуванні та в естафеті. |
|
|
|
|
|
#1127 |
|
Moderator
|
Відома словацька біатлоністка російського походження Анастасія Кузьміна прийняла рішення повернутися в спорт у віці 39 років. Вона завершила кар'єру у 2019 році.
Головна мета Кузьміної – домашній чемпіонат Європи-2024, який пройде з 24 до 28 січня у словацькому Брезно-Осрбльє. У разі успішних результатом надалі вона може взяти участь і в етапах Кубка світу. Повернутися до офіційних змагань Кузьміна зможе не раніше, ніж 18 січня наступного року. Це пов'язано з тим, що після подачі заявки на відновлення кар'єри спортсмен повинен протягом шести місяців бути доступним для допінг-тестів, перш ніж повернутися в офіційні змагання. Нагадаємо, Кузьміна є триразовою олімпійською чемпіонкою і чемпіонкою світу 2019 року в спринті. |
|
|
|
|
|
#1128 |
|
Moderator
|
Сьогодні, 24 жовтня найкраща біатлоністка світу минулого сезону Жюлія Сімон була заарештована поліцією у своєму рідному місті, Альбервіллі. Пізніше співробітники поліції провели допит 27-річної спортсменки.
Нагадаємо, Сімон звинувачують у шахрайстві з банківськими картами. Сімон підозрюють у тому, що вона здійснювала інтернет-покупки за допомогою карток інших людей, серед яких виявилася її партнерка по збірній Франції Жюстін Бреза-Буше. Через ці звинувачення влітку Сімон відсторонили від тренувань зі збірною Франції, проте на початку жовтня вона повернулася до роботи з командою. Минулого сезону Жюлія Сімон стала володаркою Кубка світу і завоювала золото чемпіонату світу в гонці переслідування. |
|
|
|
|
|
#1129 |
|
Moderator
|
Головний тренер чоловічої збірної України з біатлону Юрай Санітра розповів про те, як команда проводить заключний підготовчий збір у Контіолахті перед стартом нового сезону.
До старту сезону команда готується без Дмитра Підручного. Лідер збірної отримав травму ліктя перед стартом літнього чемпіонату світу, і хоча вже готується індивідуально, але на першому етапі в Естерсунді не виступить. «Плануємо бути тут до 22 листопада. Наприкінці збору тут будуть цікаві змагання (18-19 листопада), гран-прі Контіолахті, де плануємо виступити. Це один з останніх тестів перед стартом сезону. Там виступатимуть не лише спортсмени, але й команди. Приїде й команда «Б», бачитиму на одному старті всіх спортсменів, які можуть виступити на старті Кубка світу та Кубка IBU. Але я вже попередньо знаю основу команди на Кубку світу, бо це не робиться з двох стартів. Знаю спортсменів, які у мене є, на якому рівні вони знаходяться. Це для того, щоб вони отримали більше змагальної практики. Звичайно, що дивитимуся на стан, але щоб не було розуміння, що це відбір на Кубок світу. На першому етапі Кубка світу жорстка програма. За 10 днів – шість стартів, тому я планую там зібрати шість спортсменів, щоб робити ротацію. Є база спортсменів, як і у минулому році. Коли немає Підручного на першому Кубку світу, будемо вибудовувати команду, яка виступала у попередньому сезоні: Дудченко, Прима, Цимбал, а далі побачимо. Щодо Підручного – можу сказати, що він матиме індивідуальну програму з 2 листопада в Обертілліаху. Якщо все буде відбуватися відповідно до моїх побажань, він приєднається до команди на другому етапі Кубка світу в Гохфільцені. Йдемо крок за кроком. Він виконав хорошу роботу на зборі в Сянках, я задоволений тим, який результат він продемонстрував на функціональному тесті в Києві. Його фізичний стан на дуже хорошому рівні, але щось планувати ще рано. Треба почекати, коли він на 100% буде виконувати всю тренувальну роботу. До того часу може виконувати практично все, єдина проблема – стрільба лежачи, де ще лікоть йому заважає займати відповідне положення», – розповів Санітра. |
|
|
|
|
|
#1130 |
|
Moderator
|
Чоловіча збірна України з біатлону завершила підготовку до нового сезону. У фінському Контіолахті команда провела контрольний спринт, який виграв Антон Дудченко.
Суперниками України були представники збірних Фінляндії та Казахстану. Україну представляли Антон Дудченко, Роман Боровик, Віталій Мандзін, Дмитро Грущак, Богдан Борковський та Руслан Ткаленко. Дмитро Підручний пропустить старт сезону через травму. Сезон розпочнеться в Естерсунді, перший етап стартує 25 листопада. |
|
|
|
![]() |
| Закладки |
| Параметри теми | |
| Параметри перегляду | |
|
|