SAT
Шарінг IPTV тест VPN тест

Допомаємо хлопцям які на війні! Зараз як ніколи НАША країна потребує допомоги
Форум - Супутникового телебачення SAT-PROF  

Назад   Форум - Супутникового телебачення SAT-PROF > Вітальня - SaT-PRoF.CoM.Ua > Офтопік (теревеньки) > Ваші захоплення

Примітки

Параметри теми Параметри перегляду
Prev Попередній допис   Наступний допис Next
Старий 23.10.2013, 02:04   #11
D-Misha
Передовик

Дописи: 3.851
Ukraine
Мій ресівер: х-810,Sat-Integral S-1228 HD
Типово

Карпати ховаються під грибами...

Щоб бачити інформацію потрібна Реєстрація! Щоб бачити інформацію потрібна Реєстрація!

Карпати ховаються під грибами вже вкотре за цей грибний сезон 2013 ! На цей раз Українські Карпати наскрізь вкрилися осінніми боровичками практично по всій площі. Починаючи від Закарпаття, де гриби вже навіть помалу проходять до Львівської області, де вони лише активно розпочались приблизно тиждень назад.

Місцеві жителі гірських регіонів, де осінній грибний сезон 2013 набрав свою справжню міць, вже встигли добряче підзаробити на білих грибах, ціна на котрі коливається від 20 до 35 грн (залежно від регіону). Носячи у руках по схилах величезні сумки, котрі наповняють осінні гриби сезону 2013, молоді парубки встигли набрати форми справжніх атлетів, а старші грибники дещо відновити свою молодість. Завдяки цьому, Карпати перетворились на фітнес-центр з безкоштовним абонементом, ба більше, винагородою за старанність буде не лише здорова фізична форма, а й повні кошики, котрі наповнють осінні гриби.

Якщо когось цікавить питання: » Чи варто їхати зараз у Карпати по гриби?», то відповім вам: » ВАРТО». І чим швидше! Гриби в горах є, але зважаючи на дуже мінливу погоду, вони можуть швидко закінчитись. Тому радимо вам відкласти усі справи, котрі можуть почекати і навіть ті, котрі чекати не можуть і мерщій вирушати у Карпати по гриби. Це можливо останній шанс назбирати осінні гриби сезону 2013, котрі зараз усі абсолютно чисті від хробаків.

У тому що Карпати ховаються під грибами, я мав нагоду переконатися цього вівторка -та четверга. Маючи нагоду я вирішив перевірити ближні Карпати на наявніть осінніх боровичків. Вже по приході на львівський вокзал, я одразу помітив декілька старших грибників, котрі чекали на першу маршрутку Львів-Стрий-Сколе. Досвід таких грибників помітно одразу — чи то по старій армійській одежині, чи то по рисах обличчя, чи може просто як то кажуть «Рибак — рибака бачить здалеку», от і грибар грибаря так само. Вони вели невпинні розмови про масову появу осінніх грибів і про таку ж масову появу грибників на минулих вихідних. Часто кажуть: » Грибників було більше ніж грибів», то в цей раз, все було навпаки. Грибників на вихідних було багато, а грибів на які вони поїхали у Карпати було ще більше ! Це не могло мене не тішити. В Стрию до маршрутки підсіли стрийські грибники, котрі мали із собою різноманітну тару: починаючи від клітчатих сумок, закінчуючи величезними відрами з-під фарби. Було очевидно, що осінні гриби сезону 2013 заполонили Карпати.

Зайшовши до букового лісу, я одразу помітив, що він наповнився барвами та запахом осені. Разом з цим приємним відчуттям мене настигли і перші осінні білі гриби. За годину часу, я уже відчував відчутну важкість у своєму рюкзаку. За дві години я заповнив його повінстю і довелось витягувати з кишені великий кульок з супер-маркету. Ще за півтори години і він був уже до половини заповнений. Усі білі гриби були виключно малого, або ж меньше серднього розміру (від 5 до 15 см заввишки), абсолютно чисті та сто відстково осінні, про що свідчила їхня форма бочечки (в ширину практично такі ж як і у висоту). Росли вони великими сім’ями по декілька штук. Іноді навіть вдавалось знайти сімейку з 10-15 штук. Будучи повністю поглиненим улюбленою справою, я не помічав втоми, однак вона все ж настигла мене на черговому нагинанні за сімейкою, котру утворювали осінні білі гриби. Сказати що мені було важко — нічого не сказати. Я глянув на годинник. Був час виходити з лісу і прямувати на поїзд. Так я і зробив.

Сідаючи до поїзда я останній раз кинув оком на ті схили які утворювали «грибні Карпати сезону 2013″. Мій улов заважив на 15 кг. Можливо це здастся не дуже великим досягненням, однак хочу зауважити, що всі гриби були розміром з палець, дещо більші та меньші. Кількість білих грибів була більша ніж 200 штук.

У четвер урожай був трохи менший. Дався в знаки дощ, котрий лив цілий день. Урожай склав приблизно 100-120 штук.

На останок хочеться сказати, що на гриби в Карпати їхати варто і бажано як умога швидше. Нехай вам щастить !

Закладки

Параметри теми
Параметри перегляду

Ваші права у розділі
Ви не можете створювати теми
Ви не можете писати дописи
Ви не можете долучати файли
Ви не можете редагувати дописи

BB-код є Увімк.
Усмішки Увімк.
[IMG] код Увімк.
HTML код Вимк.

Швидкий перехід

Часовий пояс GMT +3. Поточний час: 06:58.

vBulletin 3.8.4 ; Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2010
Львівський форум