![]() |
|
|
|
|
#1 |
|
Moderator
![]() Реєстрація: 16.04.2010
Дописи: 6.692
|
Головний тренер збірної України з біатлону Юрай Санітра поділився думкою про виступ Дар'ї Блашко в нинішньому сезоні.
«Загалом цьогоріч Дар‘я показала, що може бути хорошим членом жіночої команди на високому рівні. Старти на чемпіонаті світу та Кубку світу в Нове-Место підтвердили, що їй потрібно зробити багато роботи, але до Олімпійських ігор вона може бути добре готова, особливо для естафети. Мене радує те, що вона тримає хорошу позицію в загальному заліку Кубка світу. Вона добре пробігла тут естафету і два старти в топ-20, якщо порівнювати з попередніми сезонами, то це маленький сон», - сказав Санітра. Біатлонний сезон-2020/21: розклад, анонси, трансляції, результати |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Moderator
|
У четвер, 11 березня, в чеському Нове-Мєсто чоловічою спринтерською гонкою стартує дев'ятий етап Кубка світу з біатлону.
Україну представлять п'ять біатлоністів. Капітан збірної Дмитро Підручний вийде на старт під дев'ятим номером. 9. Дмитро Підручний 24. Артем Тищенко 37. Артем Прима 80. Богдан Цимбал 101. Антон Дудченко Читайте також: Нове-Мєсто-2021. Ключові гонки для жіночої збірної в боротьбі за топ-квоту |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Moderator
|
Біатлоністка збірної Італії Доротея Вірер прокоментувала третє місце у спринті на дев'ятому етапі Кубка світу в чеському Нове-Мєсто.
«Думаю, зараз я в кращій формі, ніж на початку сезону. Чиста стрільба дала мені впевненість у своїх силах. У спринтах мені не часто вдається закрити всі мішені. Я провела хорошу гонку. Я почала сезон, перебуваючи далеко від оптимальної форми. Після стартів дуже втомлювалася, але прагнула до лідерства в загальному заліку, тому не хотіла пропускати гонки. Було дуже важко. Вже сьомий сезон я тримаюся в топ-10 Кубка світу, не дивно, що я трохи втомилася», - сказала Вірер. Біатлонний сезон-2020/21: розклад, анонси, трансляції, результати |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Moderator
|
У суботу, 13 березня, в чеському Нове-Мєсто відбувся жіночий персьют в рамках дев'ятого етапу Кубка світу.
Лідер загального заліку Кубка світу Тіріл Екгофф, яка виграла напередодні спринт, провела практично ідеальне переслідування. Вона лідирувала з першого і до останнього метра дистанції, а єдиний промах на другій стрільбі анітрохи не допоміг суперницям нав'язати їй боротьбу за золото. Для Екгофф це четверта перемога поспіль і 12-а в сезоні. Вона побила рекорд своєї співвітчизниці Тури Бергер, у якій було 11 перемог у сезоні 2012/13. Але набагато важливіше те, що Тіріл достроково виграла Великий кришталевий глобус! Компанію новоспеченій королеві біатлону на п'єдесталі пошани склали білоруска Дінара Алімбекова, що закрила всі мішені, і німкеня Франциска Пройсс. Лідер збірної України Юлія Джима після п'ятого місця у спринті програла відразу 10 позицій і фінішувала 15-ю. Дар'я Блашко посіла 25 місце, а Анастасію Меркушину сім промахів відкинули на 55-й рядок підсумкового протоколу. Результаты гонки: 1. Тіріл Екгофф (0+1+0+0) 27:13,6 2. Дінара Алімбекова (0+0+0+0) +34,6 3. Франциска Пройсс (0+1+0+1) +40,2 ... 15. Юлія Джима (0+2+1+0) +1:52,4 25. Дар'я Блашко (0+0+1+1) +2:41,1 55. Анастасія Меркушина (0+3+2+2) +5:03,8 Біатлонний сезон-2020/21: розклад, анонси, трансляції, результати Sport.ua Telegram |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Moderator
|
Директор Державного центру олімпійської підготовки з біатлону В’ячеслав Деркач прокоментував можливість проведення чемпіонату України з біатлону в Буковелі.
«Станом на сьогоднішній день, трасу у Буковелі протестували, вона уся готова. Але закрили туристичний комплекс Буковель, не працюють готелі та канатні дороги, тому ми очікуємо на рішення від Міністерства – чи скасовуватимуть змагання, чи, можливо, перенесуть на пізніше. Якщо чемпіонат відбуватиметься, то за три дні до його проведення усі учасники здадуть тест на COVID-19, а спортсмени та судді проживатимуть в одному місці. Тому можливий варіант провести змагання в закритому колі. Думаю, для цього жодних перешкод не буде, але очікуватимемо на рішення від Міністерства. Зараз мова про скасування чемпіонату України не йде», - сказав Деркач. Біатлонний сезон-2020/21: розклад, анонси, трансляції, результати |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Moderator
|
Знаменитий німецький біатлоніст Арнд Пайффер прийняв рішення завершити кар'єру. Про це 33-річний спортсмен оголосив на своїй сторінці в Фейсбуці:
«Сьогодні хочу оголосити про свій відхід з біатлону. Це непросте рішення для мене, але зараз ідеальний момент, щоб зупинитися. Нинішньої зими я ще радів хорошим гонкам і успіхам, і було приємно відчувати себе конкурентоспроможним. Останні 13 років для мене було честю бути членом збірної Німеччини, і переживати багато неймовірних моментів - від солодких успіхів до гірких поразок. Спасибі всім, хто підтримував команду і мене», - написав Пайффер. Німець є 5-кратним чемпіоном світу з біатлону і олімпійським чемпіоном 2018 року в спринті. На Кубку світу він дебютував в сезоні 2008/2009, і сумарно здобув 11 особистих перемог. У загальному заліку Кубка світу його найкращий результат - четверте місце в 2011, 2012 2017 і 2018 роках. У січні кар'єру завершив багаторічний партнер Пайффера по збірній Німеччини Сімон Шемпп. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Moderator
|
У п'ятницю, 19 березня, в шведському Естерсунді відбудеться жіночий спринт в рамках десятого етапу Кубка світу.
Пропонуємо ознайомитися зі стартовими номерами українок. 8. Юлія Джима 26. Дар'я Блашко 47. Олена Підгрушна 87. Валя Семеренко 90. Анастасія Меркушина |
|
|
|
![]() |
| Закладки |
| Параметри теми | |
| Параметри перегляду | |
|
|