![]() |
|
|
|
|
#1 |
|
Moderator
![]() Реєстрація: 16.04.2010
Дописи: 6.692
|
33-річний біатлоніст збірної України Артем Прима розповів, чому наша країна не може вийти на рівень Норвегії в його виді спорту.
«Дуже здорово, коли ми можемо конкурувати з топ-країнами. На жаль, так склалося, що в біатлоні Україна не є такою країною. Діти з топових країн, таких як Норвегія, на лижах практично народжуються - вони починають займатися з 2-3 років. У чемпіонаті Норвегії бере участь багато людей. Буває, що з ранку і до вечора там проводяться дитячі, юнацькі старти. У них дуже багато спортсменів цим займається, тому є можливість вибирати найсильніших. У нас на чемпіонаті України серед юніорів стартує 20-30 осіб від всієї країни. Вибір дуже невеликий», - сказав Прима. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Moderator
|
Біатлоніст Тимофій Лапшин, який є чоловіком українки Ольги Абрамової і виступає за збірну Південної Кореї, прокоментував рішення CAS про річну дискваліфікацію за порушення антидопінгових правил.
«Не бачу далі сенсу оскаржувати рішення, тому що у мене залишилося п'ять місяців дискваліфікації. Можна було б, але немає сенсу боротися з цим - час втратиш і гроші, нерви, а толку ніякого не буде. І так час вже втрачено», - сказав Лапшин. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Moderator
|
Зіркова італійська біатлоністка Доротея Вірер заявила, що навряд чи виступить на домашній Олімпіаді 2026 року:
«Не думаю, що виступлю там. Мені буде вже 35 років, це важко. Дуже шкода, тому що домашня Олімпіада - це здорово. Поки справи у мене йдуть добре, я продовжую виступати. Але коли у мене більше не залишиться задоволення від гонок, то я завершу кар'єру. Немає сенсу їздити по всьому світу і не показувати результати в гонках. Чоловік каже мені, щоб я поступово готувалася до відходу з біатлону. Є спорт, але є і сім'я». |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Moderator
|
26 серпня в чеському Нове-Мєсто пройдуть перші старти чемпіонату світу з літнього біатлону.
Українська збірна вже прибула до Чехії, і в порівнянні зі складом, який ми публікували попередньо, сталася одна заміна: замість Катерини Бех, що прихворіла, на турнірі виступить Ольга Абрамова. У той же час старший тренер чоловічої команди А Юрай Санітра прийняв рішення про те, що представники чоловічої основи в Нове-Мєсто не стартують. Перший вид програми - суперспринти. Крім того медалі чемпіонату будуть розіграні в спринтах і гонках переслідування. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Moderator
|
22-річна біатлоністка юніорської збірної України Христина Дмитренко прокоментувала 8 місце в суперспринті на літньому чемпіонаті світу-2021 у чеському Нове-Мєсто.
«На кваліфікації головне завдання було добре відстрілятися, а саму гонку пройти із запасом, щоб був запас сил на фінал. Якщо чесно, під час кваліфікації мені біглося важко, лише більш-менш перше коло відпрацювала, тому що потім м’язи закислилися через погодні умови – дощ та вітер. Щодо фіналу, то біглося набагато легше, нічого не турбувало: вийшло так, що кваліфікаційна гонка була якраз для розгону. На останню стрільбу приїхали без думки про медаль, я обмірковувала як правильно відпрацювати останню стійку, але, на жаль, я, як і суперниці, потрапила у порив, і вітер зіграв велику роль у розподілі медалей. Не скажу, що сильно мандражувала, навпаки налаштовувалась на хорошу роботу», - сказала Дмитренко. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Moderator
|
22-річний біатлоніст збірної України Сергій Телень прокоментував 8 місце в суперспринті на літньому чемпіонаті світу-2021 у чеському Нове-Мєсто.
«Шкода, що сьогодні трішки не вдалась стрільба. На вогневих рубежах ставку робив на лежку, а вийшло так, що врятувала мене саме стійка (посміхається). Загалом, біглося набагато краще, ніж на контрольних стартах в Сянках, де ми готувалися до літнього чемпіонату світу. Якщо оцінювати хід, то поставлю собі «чотири» з «п’яти». Попри те, що дистанція коротка, траса робоча, на ній можливо відігравати дорогоцінні секунди», - сказав Телень. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Moderator
|
У неділю, 29 серпня, в чеському Нове-Мєсто літній чемпіонат світу продовжиться гонкою переслідування у жінок.
Пропонуємо ознайомитися зі стартовими номерами українок: 5. Юлія Джима +0:19 11. Дар'я Блашко +0:41 14. Олена Білосюк +0:44 27. Анна Кривонос +0:58 36. Ольга Абрамова +1:16 |
|
|
|
![]() |
| Закладки |
| Параметри теми | |
| Параметри перегляду | |
|
|