![]() |
|
|
#691 |
|
Moderator
![]() Реєстрація: 16.04.2010
Дописи: 6.688
|
У матчі чемпіонату України з хокею херсонський Дніпро обіграв Кременчук 2:1 завдяки чудовій грі воротаря Едуарда Захарченка.
Для Дніпра це третя перемога над Кременчуком у сезоні. Команда залишається на третій позиції з 36 пунктами, але у Дніпра три та два матчі у запасі відповідно перед Соколом (39 очок) та Кременчуком (37). Регулярний сезон чемпіонату України Дніпро – Кременчук 2:1 (1:0, 0:0, 1:1) Шайби: 12:54 Целогородцев (Ратушний) - 1:0, 43:52 Попережай (Олійник) - 2:0, 45:58 Сенік (Матусевич) - 2:1 |
|
|
|
|
|
#692 |
|
Moderator
|
Збірна України з хокею у форматі університетської команди U-25 провела третій контрольний матч у рамках підготовки до Універсіади.
Команда Вадима Шахрайчука у Канаді поступилася колективу Університету Альберти з рахунком 1:5. Раніше команда програла Університетам Саскачевана та Калгарі. В останній зустрічі Україна зустрінеться з командою університету Манітоби. Голден Берс (Університет Альберти) - Україна U-25 5:1 (3:0, 1:1, 1:0) Шайби: 11:06 Хьюз (Презусо, Волкан) - 1:0, 16:43 Холл - 2:0, 18:57 Маклеод (Девідсон, Смолауд) - 3:0, 26:21 Прокоп - 4:0, 35: 13 Кривошапкін – 4:1, 54:12 Презусо (Волкан) – 5:1 Кидки: 25 - 28 |
|
|
|
|
|
#693 |
|
Moderator
|
Збірна України з хокею у форматі команди U-25 на Універсіаді в США не зуміла вийти з групи, проте змогла обіграти Швецію та Чехію.
Наставник Вадим Шахрайчук упевнений, що в оптимальному складі команді вдалося б вийти у плей-оф. «Могли вийти у плей-оф? Без сумніву! Матч з мобільною та мотивованою Чехією – тому підтвердження. Якби приїхали Трахт, Мережко, Денискін та Пересунько, які підходили за віком, тоді наша команда точно б грала у плей-оф. Нам не вистачило цих креативних хлопців для «глибини» складу і на розіграш більшості. Якщо не брати кілька яскравих комбінацій та голів у зустрічі зі Швецією, то у нас сформувалася по-справжньому робоча команда, де всі голи приходять на «жилах», трудові… «Загалом, наші гравці поринули у хокейну атмосферу в рамках туру «Hockey Can’t Stop Tour», не злякалися канадські університетські команди та студентську збірну Канади, загартувалися у міжнародних іграх та отримали неоціненний досвід, який їм має допомогти стати сильнішими», – вважає Шахрайчук. |
|
|
|
|
|
#694 |
|
Moderator
|
Гравець молодіжної збірної 18-річний Михайло Красножон дебютував на початку лютого за дорослу команду «Кошице», за яку свого часу починав виступати і став знаменитим на весь світ український словак – 5-разовий учасник матчу «Всіх зірок НХЛ», легенда «Вашингтона» форвард Петер Бондра.
Минулого сезону уродженець Дніпра Михайло Красножон став чемпіоном молодіжної ліги Словаччини з «Кошице», а в сезоні-2022/23 у команді до 20-ти років набрав рекордні для себе 38 (18+20) очок у 33-х іграх та отримав виклик у Екстралігу. Дебют Красножона припав на домашню гру «Кошице» проти «Слована» і в присутності 6 384 глядачів завершився з футбольним рахунком 1:0 на користь лідера з Братислави. Українець провів на льоду 6 хвилин 19 секунд і відзначився одним кидком по воротах. «Кращий час для дебюту складно було придумати – перша гра і одразу проти «Слована». Це найголовніше тут дербі, – розповідає Михайло Красножон. – На трибунах перебували друзі, а найголовніші мої вболівальники – моя сім'я, підтримували мене по телевізору у моєму рідному місті в Україні. Прем'єра в Екстралізі у мене відбулася у четвертій трійці з досвідченими гравцями і, вважаю, дебют вийшов, бо не очікував, що одразу в першій зустрічі отримаю великий айс-тайм. Перед матчем досвідчені хокеїсти порадили не хвилюватися і просто отримувати задоволення. Напевно, це допомогло і у грі взагалі не було мандражу. Хвилювання трохи було присутнє на розминці, коли побачив багато глядачів на трибунах, але тривало воно недовго. Після гри партнери похвалили, а тренери сказали, що хороша робота, тож, власне, і залишили мене з дорослою командою на наступну зустріч». У поточному сезоні «Кошице» посідає третє місце в таблиці (72 очки), відстаючи на 9 пойнтів від «Зволена» та 10 - від «Слована». |
|
|
|
|
|
#695 |
|
Moderator
|
Окраса та особливість нинішнього XXXI чемпіонату України – це битва за бажане перше місце за підсумками регулярного чемпіонату одразу трьох команд: «Дніпра», «Сокола» та «Кременчука». І розв'язка першого етапу наближається до свого фінішу. В останній вік-енд зими у Кременчуці відбудуться чотири матчі, один з яких може поставити крапку у гонці переслідування за перше місце у гладкому календарі.
25 лютого, субота «Кременчук» - «Легіон». Кременчук. 14.00 «Берсерки" - «Дніпро». Кременчук. 18.00 26 лютого, неділя «Кременчук» - «Дніпро». Кременчук. 11.00 «Берсерки» - «Легіон». Кременчук. 15.00 Київський «Сокіл» (63 очки, 2 матчі до фінішу першого етапу) цей тур пропускає, оскільки має у своєму активі більше зіграних зустрічей, тому основна увага буде прикута до центрального протистояння неділі між «Кременчуком» (60 очок та 4 матчі до фінішу) та лідером херсонським «Дніпром» (64 бали, 3 гри). Якщо наші топи візьмуть свої три очки напередодні у суботніх іграх проти «Легіону» та «Берсерків», то саме лобова битва №6 може стати кульмінацією у боротьбі за пальму першості у «регулярці». З погляду «Дніпра» тут все очевидно: у разі двох перемог та шести очок на «Айсберзі» херсонці достроково гарантують собі історичну першу позицію! У разі домашнього успіху «Кременчука», інтрига за вищий посів у плей-оф збережеться до 4-5 березня, коли будуть зіграні останні матчі регулярного сезону. Варто сказати, що баланс особистих зустрічей у сезоні-2022/23 поки що на користь «Дніпра», який виграв три перші очні матчі. Проте взимку ініціативу перехопив саме «Кременчук», який двічі поспіль святкував вікторію, зокрема 2 лютого з рахунком 6:3. Чи зможе колектив із Полтавської області у складі з найкращим бомбардиром чемпіонату Віталієм Лялькою загострити інтригу до межі? |
|
|
|
|
|
#696 |
|
Moderator
|
Заключний поєдинок регулярного чемпіонату України «Дніпра» проти «Легіона» (11:1) подарував розсип цікавих подій та особистих досягнень, але особливу увагу на себе звернула найбільш вікова шайба «Дніпра» у сезоні. Її автором став асистент головного тренера Руслан Борисенко у віці 40 років 1 місяця та 22 днів!
Помічник Олександра Бобкіна повернувся на лід у якості захисника і в прем'єрній зустрічі після п'ятирічної паузи відзначився голом на 52 секунді! Причому зробив це граючий тренер Руслан Віталійович першим кидком у матчі. Одразу після гри коуч «щук» Олександр Бобкін назвав Руслана Борисенка великим професіоналом та «пахарем», який викладається на льоду більше за всіх інших гравців, яких наставник зустрічав у хокеї. Нагадаємо, що у статусі гравця Руслан Борисенко двічі ставав чемпіоном України у складі донецького «Донбасу» та київського «Компаньйона» у 2012 та 2014 роках. Також граючий тренер «Дніпра» виборював «золото» в національних чемпіонатах Казахстана та Латвії. |
|
|
|
|
|
#697 |
|
Moderator
|
Стартував плей-оф чемпіонату України з хокею. У першому півфіналі херсонський «Дніпро», який фінішував у регулярні другим, приймав київський «Сокіл», який був третім.
Гра завершилася на користь «Сокола» з рахунком 3:2. «Дніпро» забив першим, але потім кияни оформили три поспіль шайби. Відзначимо гол і два асисти лідера команди Сергія Бабинця. У понеділок другий півфінал розпочнуть «Кременчук» та «Легіон». Чемпіонат України з хокею. Півфінал Дніпро - Сокіл 2:3 (0:0, 2:3, 0:0) Шайби: 22:40 Кобильник (Стецюра) - 1:0, 29:44 Горлушко (Бабинець) - 1:1, 29:56 Мазур (Бабинець) - 1:2, 32:31 Бабинець (Чердак) - 1:3, 34:12 Бородай - 2:3 Сокіл веде у серії 1:0 |
|
|
|
|
|
#698 |
|
Moderator
|
Цьогорічний сезон 25-річний форвард збірної України Євген Фадєєв провів не в статусній німецькій лізі, але зумів розкрити свій талант у непростих умовах і пробився до головної команди країни. Перед стартом світового форуму в Естонії вихованець «Сокола» поспілкувався із сайтом Sport.ua
- Євгене, з огляду на непростий клубний сезон і малою кількістю ігор у третьому дивізіоні Німеччини, твоє потрапляння до заявкового листа на чемпіонат світу стало справжнім сюрпризом! - Дякую головному тренеру Вадиму Шахрайчуку за терпіння та віру в мої здібності. Він дуже хотів, щоб я приїхав, незважаючи на мій поганий сезон, і дав зрозуміти, що в мене буде час набрати форму під час підготовки. Перші тижні було важко, тому що сезон у Німеччині у мене закінчився рано, розтопили лід ще у березні, тому займався лише у залі. Але я старався, працював над своєю фізичною формою, і тому зараз я тут. Радий, що зміг виправдати тренерські очікування. - На зборах Євген Фадєєв награвався у трійці з Іллею Коренчуком та Віталієм Лялькою. Як тобі грається у такому поєднанні? - Мені дуже зручно діяти з Іллею та Віталієм! Коренчук та Лялька – це націлені на ворота крайні форварди, котрі багато кидають та чимало забивають. Плюс уміють поборотися. Я ж дію більш сполучною ланкою, люблю віддати передачу «під гол» і допомогти в обороні. На торішньому чемпіонаті світу ми також діяли в одному поєднанні, тому порозуміння у нас на рівні. - Як оціниш шанси збірної України на майбутньому ЧС-2023? - Якщо виходити від результатів контрольних зустрічей, то шанси дуже добрі. У нас омолоджений, «голодний» до перемог склад і це одна з наших переваг. Також у нас швидка команда, тому спробуємо зіграти на своїх сильних сторонах. - Що думаєш про нашого першого суперника в Таллінні – збірної Китаю? - М'яко кажучи, неслабка команда з гравцями з КХЛ та кістяком хокеїстів із Північної Америки. Буде цікаво, але непереможних команд нема! - Минулого клубного сезону ти провів в Оберлізі в команді з Крефельда. Як ти туди потрапив після 10 років у Північній Америці та сезону-2021/22 у київському «Соколі»? - Влітку я вирушив до Америки, але там не було конкретних варіантів продовження кар'єри і з сімейних причин я вирішив повернутись до Німеччини, де в мене живе бабуся. Зізнатися, моє хокейне майбутнє цього сезону опинилося під великим питанням, тому що згодом у мене померла мама і я дуже довго і важко переживав втрату рідної людини... Довго перебував у депресійному стані і не розумів, чи хочу я грати, продовжувати хокейну кар'єру якому, у якому напрямі рухатися далі… Ментально мені було важко перейти на хокей, коли в житті сталася така ситуація. Але, Слава Богу, мені допомогла «повернутися» у звичне життєве русло моя сім'я, яка мешкає в Німеччині. Моя дівчина Анна сильно мене підтримала і підбадьорила, тому що нещодавно сама пережила аналогічну втрату в сім'ї, але з батьком. І лише взимку я почав «оживати» і ходити на ковзанку у Крефельді, проявляти себе, а вже десь у січні місцева команда запропонувала підписати контракт до кінця сезону. - Що являє собою місцевий німецький дивізіон? - Дуже хороший рівень хокею, оскільки в Оберлізі легіонерам платять по 4-5 тисяч євро, надають житло і до чемпіонату тягнуться багато класних та майстерних легіонерів, зокрема з Канади. - У лізі існує ліміт на іноземців? - Команда має право підписувати п'ять іноземців, а брати участь у грі може лише три легіонери. Також у нашій лізі виступала єдина нідерландська команда із Тілбурга, яка посіла третє місце. Так ось, більшість гравців із цього клубу залучаються до збірної Нідерландів на ЧС-2023 у нашому дивізіоні 1B. - Наступного сезону хочеш залишитися в Німеччині? - Подивимося. У Крефельді, де я виступав, також базувалася команда з ліги DEL-2, яка вважається другою після елітного дивізиону. Там, звичайно, рівень сильніший, але й квота легіонерів у заявці на сезон більша – 7 гравців (5 може грати у матчі). Я б не проти перевірити сили у цій престижній лізі, але туди підписують переважно зрілих канадців із гарним бекграундом. Туди дуже важко потрапити, але в Німеччині існує система переглядових контрактів, тому шанс залишається (посміхається). - Про хокеїста Євгена Фадєєва шанувальники українського хокею не так багато знають, адже всю свідому кар'єру ти відіграв у США. Розкажеш коротко свій шлях із «Сокола» до Штатів? - Справді, перші кроки в кар'єрі робив у школі київського «Сокола», але на Батьківщині майже не грав. У 13 років я приїхав на перегляд до Скрентона, Пенсільванія, на запрошення уродженця Києва Олександра Васька, якого мало хто знає, адже він дуже давно виїхав з України… У 2011 році він набирав у команду гравців мого віку (1997 р.н.), я приїхав на перегляд і мене взяли. Так і залишився у США. У перший рік виступів ми виграли усі турніри, в яких брали участь, зокрема чемпіонат Америки. Останні чотири заокеанські сезони я провів в університетській команді Огайо, здобув освіту, але там у мене не склалися взаємини з тренерами: я мало грав, а все закінчилося тим, що розпочався коронавірус і всі змагання зупинилися. В принципі, у мене була пропозиція продовжити кар'єру в SPHL, де цього сезону виступав захисник Артур Терчієв, але я приїхав туди і мені не сподобалася організація. Так і повернувся в сезоні-2021/22 на пару місяців у «Сокіл», але потім почалася війна… - За Києвом сумуєш? - Звісно, це рідне місто! Найкраще на землі! Коли жив і виступав в Америці, то щороку шукав нагоду приїжджати на літо в Україну. Зараз у мене в Києві живе батько Микола Володимирович, завдяки якому я прийшов у хокей у шість років, хоча сам він займався стрибками у воду і навіть ставав чемпіоном СРСР у 17 років. У скрутний період життя тато також відіграв ключову роль у моєму поверненні на високий рівень. Якби не його розмови та переконання, можливо, мене зараз не було б у Таллінні у складі збірної України. В'ячеслав ВОЛКОВ із Таллінна |
|
|
|
|
|
#699 |
|
Moderator
|
12 травня стартує чемпіонат світу з хокею в елітному дивізіоні, який пройде у Фінляндії та Латвії. Сьогодні відбудуться чотири матчі, а першими зіграють Фінляндія – США та Словаччина – Чехія.
Обидві зустрічі стартують о 16.20. |
|
|
|
|
|
#700 |
|
Moderator
|
Новостворений клуб «Київ Кепіталз» продовжив підсилювати лінію атаки. Слідом за Олександром Койдою, про перехід якого в стан «Столичних» ми повідомляли раніше, контракти з амбітним колективом підписали ще два екс-гравці херсонського «Дніпра» - 28-річний центрфорвард Микола Дворник та 22-річний нападник Данило Тищенко.
Обидва новачки «Кепіталз» минулого сезону займали провідні ролі в «Дніпрі» та допомогли «щукам» фінішувати з бронзовими медалями на шиї. Уродженець кавунової столиці Херсона Микола Дворник у 33-х матчах сезону-2022/23 набрав за системою «гол+пас» 30 (8+22) очок, а корінний донеччанин Данило Тищенко у 32-х іграх чемпіонату записав до активу 29 (15+14) балів. Нагадаємо, тренувати «Столичних» у рік заснування клубу довірено коучу Вадиму Шахрайчуку та його асистенту Юрію Гуньку. |
|
|
|
![]() |
| Закладки |
| Параметри теми | |
| Параметри перегляду | |
|
|